Видове душове: Защо е необходимо да ги познаваме, преди да проектираме баня?

 Да сте наясно какъв тип кран е най-подходящ за дизайна на душа ще ви помогне да постигнете по-голям успех в проекта. Така при избора на кран можете да обхванете както естетиката, така и функционалността.

Ето защо познаването на някои от най-използваните ще ви позволи да имате завършена идея за вашето предложение. И така, нека да видим основните видове душове, които можете да изберете:

1.Фиксирана душ или душ колона

Този модел душ е един от най-простите и популярни, тъй като създава усещането за къпане под дъжда. Има много модели и можете да изберете различни видове воден поток.

2.Ръчен душ или ръчен душ

Осигурява голяма мобилност, като също така ви дава възможност за адаптиране на силата на водата. За допълнително удобство и гъвкавост, той е оформен като стенен телефон, който можете да вдигнете. Това го прави идеален душ за къпане на най-малките в къщата.

3.Душ бар

Това е предпочитаният от мнозина модел. Това е комбинация от горен душ и ръчен душ, като предлага най-доброто от двата модела.

В този случай душ слушалката, смесителя, смесителите и хидромасажните дюзи (ако има такива) са разположени на висока колона. Зад този панел са идеално скрити тръбите и аксесоарите.

4.Джакузи

Хидромасажните душове имат цялостна система, която ви помага да посрещнете нуждата от хигиена, като същевременно ви предлага терапия за отпускане на мускулите. Те съдържат спринклери, монтирани на тавана и отстрани, за да ви гарантират пълно и релаксиращо хидромасажно изживяване.

Стил и дизайн на модерни душове

 За постигане на единен ефект монтирайте порцеланови плочки с ефект цимент, ефект камък или дърво по цялата повърхност. И ако искате да добавите допълнителна нотка на модерност, помислете дали да не ги използвате и на стените. 

 В зоната за душ можете да създадете централна стена със стъклени мозайки или декорирани стенни плочки в диамантен, квадратен или шестоъгълен формат. Можете да играете с инсталацията, създавайки автентични дизайнерски модели.

За крановете изберете различни покрития, вариращи от хромирани кранове за душ, златисто, бронзово, никелово покритие или супер модерното черно матово покритие .

Всичко е свързано с комбинирането на авангардни идеи със стилни и качествени материали и продукти.