сребърни бижута

Грижа за вашите сребърни бижута


Кратко ръководство за това как да се грижите за сребърните си бижута:
Първото нещо, което трябва да имате предвид при покупката на сребърно бижу е, че среброто потъмнява с времето. Повърхността на среброто реагира с кислород, за да създаде сребърен оксид, който е сив/черен на цвят.

За да предотвратите това или да забавите процеса, винаги трябва да съхранявате сребърните си бижута на чисто и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. Най-добре е да съхранявате бижутата си в оригиналната опаковка или мека торбичка, за да избегнете надраскване. Избягвайте да съхранявате вашите сребърни бижута във влажни и горещи условия, тъй като това може да доведе до обезцветяване и потъмняване на среброто. Желателно е да съхранявате всичките си бижута поотделно за да предотвратите драскането им едно в друго.

Препоръчително е да сваляте всичките си бижута, когато извършвате някакви физически или трудоемки дейности, както и при посещенията си във фитнеса, спа центрове и солариуми. Отстранете бижутата преди измиване на ръцете и плуване.

Също така е препоръчително да не носите бижута, когато спите през нощта.
Козметични продукти като лосиони за тяло, парфюми и кремове могат да реагират неблагоприятно с бижутата ви, причинявайки потъмняване и/или ерозия на благородните метали. Обичайно е да се нанасят всякакви козметични продукти преди слагането на бижута. Слагайте бижутата си последни, когато се обличате и ги сваляйте първи, когато се събличате.

Внимавайте, когато използвате продукти за почистване на сребро (сребърен дип, крем, кърпа за полиране или други почистващи химикали) върху следните камъни, които са или меки, или ще реагират:

● Кехлибар (това е вкаменена дървесна смола и може много лесно да се надраска по повърхността и да загуби блясъка си)
● Перла (това е собствен скъпоценен камък на природата от морето и също така има мека повърхност, която може лесно да се обезцвети с химически почистващи препарати)
● Опал (известно е, че този камък е крехък и може да се напука или счупи, ако се удари в твърда повърхност, опал също не трябва да се носи във вода или да се почиства с абразивни почистващи материали)

При тези бижута можете да освежите блясъка на вашето сребърно бижу, но трябва да бъдете внимателни и да избягвате препаратът, с който полирате или почиствате среброто да не засегне камъка, защото това може да го повреди.

като полирате артикула със сребърна почистваща кърпа, като същевременно избягвате камъка. Полирайте бижутата си често с мека кърпа, за да поддържате оригиналния им бляскав завършек.