бижу somaha.net

Златно колие или сребърно да изберем за бала?

Златните и сребърните бижута красят телата ни от най-дълбока древност. В различни периоди едните са ставали популярни, след това другите. През годините златните гривни и колиета са придобили значение на скъпа придобивка, показваща стил и добро положение в обществото. Съответно пък сребърните колиета и обеци са се доказали, като изключително елегантни украшения. Преимуществата им се свързват и с антибактериалните им свойства. Днес и двата благородни метала са популярни и от тях се изработват безброй много модели бижута.

Според онлайн проучване златни бижута се предпочитат от малко над 50% от запитаните.

За съжаление, проучването не е систематизирано по държава, пол и възраст и е възможно да бъде малко неточно. Главният съвет, който ще получите, когато си подбирате златно или сребърно колие за бала е да го наложите на кожата си. По този начин, ще можете да прецените дали цветът на благородния метал подхожда, като нюанс на вашата кожа. Хората с по-тъмен тон или пък жълтеещ оттенък би трябвало да подбират златни колиета и златни гривни. Докато хората, с по-блед и с розов нюанс кожа, могат спокойно да заложат на сребърните бижута. Според бижутерия Somaha.NET изборът на златно колие или пък сребърна гривна трябва да е съобразен и цвета на роклята или костюма. Въпреки че кожата се вижда, много повече изпъкват тоалета и бижуто.

Златно колие с блещукащи камъни, може да се носи от хора с всякакъв тип кожа.

Златно колие с цирконий е подходящо и за светли и за тъмни тонове. Блясъкът на камъка премества акцента от цвета на благородния метал към ефекта от блясъка. Същото важи и за обратната ситуация, когато имаме сребърно бижу с перли – перлите затоплят сребърното колие или сребърните обеци и то става подходящо и за хора с топъл цвят кожа. Съчетанието на студен или топъл благороден метал с обратният нюанс камъни му намалят силата и това бижу става неутрално.

Друг добър съвет е, когато избирате златни или сребърни обеци да ги наложите близо до косата ви.

По този начин ще знаете не само, дали си подхождат с кожата на лицето, ами и с косата и очите ви. Не забравяйте, да се подготвите и с руж, ако имате намерение да го използвате на абитуриентският ви бал, защото той драстично ще промени цвета на лицето ви. Лошият избор на цвят има риск да подчертае несъвършенствата по лицето ви. Ако обеците подчертават торбичките ви под очите, това не са вашите обеци. Много е лесно да направите разликата между това, какво ви отива цветове и кое бижу изобщо не е за вас, просто се вгледайте докато го налагате върху различни цветови повърхности. Там където се образува сянка или леко затъмнение под самото бижу значи има голяма разлика между нюансите и не е подходящо.

Ако сте си поставили за цел да си изберете златна гривна за крак, задължително първо преценете дали ще носите чорапогащник и какви ще са обувките ви. Ако имате възможност носете обувките с вас в магазина за бижута, за да можете да придобиете по-ясна представа, как ще се съчетаят. Ако нямате възможност да ги занесете, ги снимайте на дневна светлина, за да разполагате поне визуално с тях.

А ако изобщо още нямате обувки, рокля или костюм, тогава нашият съвет е да изчакате с закупуването на бижу. Има голяма възможност дизайнът на роклята да предразполагам към точно определен тип обеци и колие. Същото се отнася и за изборът ви на гривна, ако смятате да носите елегантни дълги ръкавици на абитуриентската ви вечер. При всяко положение, както и да се облечете и каквито и златни и сребърни бижута да добавите към тоалета ви, най-важното нещо е усмивката ви. Тя ще ви краси най-много.