Какви са различните видове заеми?

Лични заеми

Личният заем е  вид необезпечен заем. Това означава, че не е защитено срещу актив като къща, например. Тя ви позволява да заемате фиксирана сума за договорен период от време, който се нарича „срок“. По време на този срок ще трябва също да върнете лихвите върху сумата, която сте заели. Лихвеният процент обикновено е фиксиран и ще бъде включен във вашите месечни плащания.

Обезпечени заеми

Обезпечен заем, понякога наричан собственик на жилище или гарантиран заем, осигурява сумата, която искате да заемете, срещу актив като вашия дом. Ако имате лош кредитен рейтинг, може да искате да използвате този тип, за да вземете по-голяма сума пари. Осигуряването на парите, които заемате срещу дома си, намалява риска за кредитора и означава, че е по-вероятно да бъдете приети в сравнение с необезпечен вариант. Ако сте собственик на жилище, нашият партньор,

Кредити за лоши платци

Ако имате лош кредит, това може да се дължи на това, че сте се борили да сте в крак с кредитните плащания в миналото. Лош кредитен рейтинг вероятно ще означава, че имате само ограничен избор, когато става въпрос за избор на заем, а този, който изберете, вероятно ще бъде с висок лихвен процент. Така че още повече причина за пазаруване и сравняване на доставчици на лоши кредити. Ако сте в затруднено финансово положение и трябва да вземете пари назаем, нашата услуга за сравнение е тук, за да ви помогне. Сравнете заеми за лоши кредити  днес и намерете сделката, която е подходяща за вас. Освен бързите заеми, такъв тип заем можете да вземете и от заложни къщи.

Заеми за консолидация на дълга

Заемът за консолидиране на дълга  е удобен начин за комбиниране на всички ваши съществуващи плащания в едно управляемо плащане. Това потенциално може да ви спести много пари и да премахне стреса от многократните месечни плащания. Като добавите сумата, която дължите за всичките си плащания, можете да кандидатствате за тази точна сума. Може дори да успеете да намерите по-добър лихвен процент. И след като комбинирате всичките си плащания, можете да намерите нещата много по-управляеми. Потенциално това е добър начин да спестите малко пари!

Заем за подобряване на дома

Ако искате да подобрите дома си и потенциално да добавите някаква стойност към него, заемът за подобряване на дома  може да бъде това, което търсите. Това е удобна опция, ако искате да добавите нова кухня или баня или дори да извършите цялостен ремонт. Позволява ви да плащате предварително за всяка извършена работа в дома си и след това да върнете парите за определен период от време. Това не е просто чудесен начин да добавите стойност към къщата си, но също така може да даде на вас и вашето семейство дома, за който сте мечтали.

Сватбен заем

Сватбата трябва да бъде един от най-щастливите дни в живота ви, но планирането на големия ви ден, като същевременно се опитвате да спестите за него, също може да бъде стресиращо. Важно е да спестите колкото вие и вашият партньор можете и да се придържате към бюджет. Въпреки това, понякога може да се нуждаете от допълнителна помощ за вашия специален ден, където сравнението с нас може да ви бъде полезно. Можем да ви помогнем да сравните сватбените заеми  от редица кредитори, за да намерите най-подходящия. Важно е да прецените дали това е правилният вариант за вас. Ако се съмнявате, нашето сватбено ръководство може да ви помогне с решението.

Ваканционни заеми

Просто казано, ваканционният заем  е личен заем, който теглите, ако нямате достатъчно средства да платите предварително за почивка. Както при всички форми на заем от кредитор, важно е да прецените дали можете да си позволите изплащането. Вие също трябва да сравните възможно най-много опции, за да намерите това, което е точно за вас.

Гарантски заеми

Заемът поръчител е вид необезпечен заем, при който второ лице, обикновено член на семейството, ще трябва да се намеси, за да покрие дълговете ви, ако не успеете да извършите погасяването. Този вид кредит не е нещо, което трябва да се приема лекомислено. Въпреки това, това може да е правилният вариант, ако в миналото сте се борили да бъдете приети да вземете пари назаем. За пълна разбивка на това как работи, дайте  един поглед на нашите гаранционни заеми, обяснено ръководство .