Как да купим идеалното легло?

Да намерим идеалните модерни мебели, както и удобно легло може да бъде предизвикателство. Прекарваме една немалка част от живота си в сън и за това е изключително важно да намерим легло, което ще осигури пълноценна почивка и качествен сън. Вижте нашите няколко съвета, които могат да ви помогнат да намерите най-доброто за вас.

Избор на основата на леглото

Дизайнът на основата е както следва: рамка, към която са прикрепени гъвкави ламели. Броят на тези плочи определя колко здрава ще бъде основата. Например за единично легло минималният брой летви е 15. По-старите модели с метални решетки и пружини са по-ненадеждни от предишния вид, тъй като те не са ортопедични и имат отрицателно въздействие върху човешкия опорно-двигателен апарат.

Друг важен детайл е това, което е под основата на леглото. Много хора залагат модели, в които няма нищо под основата, защото в тези случаи матракът ще бъде добре вентилиран. Ако трябва да разширите пространството на стаята, можете да изберете опцията с плъзгащи се шкафчета под основата.

Закупуване на матрак

Експертите не са единодушни по този въпрос. Някои експерти са за многослойни модели, в които няма пружини, а други предпочитат смесени опции. В днешно време има много видове ортопедични матраци: както твърди, така и меки. Основното нещо на този етап от закупуването на легло е да се доверите на вашите вкусове и предпочитания и да изберете това, което харесвате.

За да изберете най-удобния матрак, посетете специализиран магазин и легнете върху няколко опции в позите, които заемате обикновено по време на сън. Може би на някой тази идея ще изглежда твърде радикална, но е по-добре да се вземат такива мерки, отколкото да се върнете у дома и да установите, че покупката ви не е била удовлетворена. За съжаление такива стоки не могат да бъдат обменяни или връщани, така че изберете внимателно и проверете размера на леглото, преди да купите матрак.

Грижата за този компонент на леглото също е важна: 3 месеца след покупката матракът трябва да се обръща поне веднъж седмично. Такива действия запазват формата на матрака и удължават експлоатационния му срок.

Често се продава и матрак заедно с леглото, но за съжаление такива решения рядко са с високо качество. Препоръчваме или да закупите тези продукти отделно, или внимателно да проверите предложения матрак и да изберете ортопедичен.

Легло, което може да бъде сгънато и да спести място в стаята, е добър вариант, ако размерите на спалнята са малки. За такива цели са подходящи и легла с тайни чекмеджета под основата.

Не забравяйте за височината на леглото. Обикновено е трудно за по-старото поколение да става и да сяда, така че за възрастните ще бъдат подходящи по-високи модели, докато за подрастващите ще са подходящи по-ниски модели легла.

Нискокачествено легло и матрак са първата причина за болки в гърба, така че не препоръчваме спестяване от този вид мебели.