КАК ДА ПОДДЪРЖАТЕ ПРОДУКТИТЕ ОТ ШЕРПА В ОПТИМАЛНО СЪСТОЯНИЕ

Шерпата е любимият ни зимен материал. Изключително мек и много топъл, идеален за сгушване на дивана или дрямка, особено в тези студени зимни нощи.

Продуктите Sherpa като одеяла и завивки осигуряват топлина и комфорт, когато сте в леглото, стола или дивана, и дори могат да подобрят качеството на съня ви, ако се поддържат в оптимални условия.

В тази публикация ще намерите ръководство за грижа за одеяла, одеяла и други продукти от шерпа, така че тяхната мекота, блясък и топлинен капацитет да останат в перфектно състояние.

Да няма контакт с обувките

 Смята се, че обувките съдържат около 400 000 микроорганизми, както и токсини, прах и мръсотия. Ако стъпим върху одеялото си или се качим в леглото с обувки, можем да оцветим и пренесем хиляди от тези бактерии върху нашите тъкани. В допълнение към необходимостта от по-често пране, което помрачава материала с течение на времето, тази мръсотия прави нашия плат шерпа мръсен и губи свойствата си.

Машинно пране на студено

 Можете да го поставите в пералнята без проблем, но се уверете, че е щадящ цикъл и студена вода, не повече от 25º. Не използвайте белина.

Пухът на шерпа не трябва да се пере толкова често, но одеялата и одеялата имат повече контакт с нашата кожа, коса и дрехи, така че е идеално да ги перете всяка седмица и да или да, когато сезонът приключи и ако сте ще съхранява зимните ви вещи.

Суши се в сушилня при ниска температура.

Сушенето на плат Sherpa на пряка слънчева светлина не се препоръчва, но можете да го направите на открито или в сушилня, ако инструкциите за поддръжка го позволяват, при цикъл на ниска топлина и пълно натоварване. Важно е тези продукти да са напълно сухи, без следи от влага. И дори не си помисляйте да гладите!

Не мачкайте при запазване

 Ако искате да съхранявате вашия пух и други артикули от шерпа в края на сезона, важно е мястото, където ги съхранявате, да има достатъчно място и да не ги мачка. Избягвайте да поставяте други неща върху него или да го пъхате със сила в дупка, която е твърде малка, тъй като материалът от агнешка кожа може да загуби своята мекота и топлина, когато бъде смачкан.

Сгънете го и го поставете в торба

 Сгънете предметите така, че шерпата да е отвътре и ги съхранявайте в платнена или найлонова торбичка, това ще ги предпази по-добре от влага, молци и прах, които се натрупват.