Как да проектирате баня в зелен и свеж стил

Определете цветовата си палитра

Цветовата палитра на банята може да окаже огромно влияние върху усещането за нея. Ето защо е важно да избирате внимателно цветовете. Разбира се, можете да заложите на зелени нюанси, които ще придадат на банята свежо и естествено усещане. Но можете също така да комбинирате зелените нюанси с топли, неутрални цветове, за да създадете уютна и релаксираща атмосфера.

Изберете екологични материали

Когато става въпрос за материали и покрития, екологичните варианти са правилният път. Избирайки устойчиви материали, вие не само добавяте свежо и екологично настроение към банята си, но и правите малка и положителна промяна в света! – Дърво: Този материал е елемент от природата, но също така е много лесно да го превърнете в модерен, изтънчен и устойчив материал. – Тъкан: Дървото е много красиво, но не и красиво: От завесите до тапетите – тъканите са чудесен избор за зелена баня. Той се почиства много лесно и е много универсален. – Камък: Камъкът е красив материал, но също така е много издръжлив и лесен за почистване. – Керамика: Керамиката е много разпространен материал за плочки за баня. Той се почиства лесно и е много универсален. – Мрамор: Този красив камък е известен със своята текстура и неутралните си цветове, което означава, че лесно се комбинира с други материали.

Добавете зеленина с внимание

Зеленината придава много красота на банята, но трябва много да внимавате къде я поставяте. Зеленината, поставена в близост до мивката или душа, може да натрупа много конденз, което може да доведе до проблеми с мухъла. За да избегнете това, можете да поставите зеленината над мивката, на перваза на прозореца или в саксия с растения, която можете да поставите на етажерка или на отворен рафт.

Keramo

Светлината и вентилацията са от ключово значение

Светлината и вентилацията са два много важни аспекта за една зелена и свежа баня. Естествената светлина оказва огромно влияние върху нашето благосъстояние. Тя ни снабдява с витамин D и серотонин, които са много полезни за нашето психично здраве и щастие. Ето защо трябва да поставите прозорец в банята, ако е възможно, и да се уверите, че тя получава възможно най-много светлина. Можете да добавите и източници на изкуствена светлина, но се уверете, че избирате крушки, които са екологично чисти. Също така внимателно помислете за вентилационната система в банята. Искате да сте сигурни, че въздухът циркулира правилно, но без да внася прекалено много влага. Можете да добавите няколко растения в банята, за да проветрите пространството по естествен начин.

Не забравяйте за съхранението

Когато проектирате баня, трябва да обърнете внимание на количеството място за съхранение, с което разполагате. За щастие, има много начини да добавите място за съхранение в банята, дори и в малко пространство. Можете да добавите вградени шкафове или рафтове, декоративни стенни рафтове или дори поставка за обувки, ако не разполагате с достатъчно място за шкаф.