Картини за спалнята – съвети за добър избор

Един от най -популярните начини да украсите пространство у дома е с картини, които правят дизайна завършен и стилен. В същото време те престанаха да бъдат скъпо украшение само за ценителите на изкуството и хората от висшето общество. Всеки може да си позволи да купи красиво платно и да го закачи на стената си.

 Картините за спалня са от особено значение. Именно тя е личното пространство на нейния обитател, където той спи, прекарва значителна част от времето си, прави любимите си неща. Картината служи за украса на интериора, но ако е поставена неправилно, тя може да изглежда по -малко изгодна, а понякога дори напълно загубена на фона на други предмети и цветове. Следователно мястото за рисуването се избира още преди да бъде закупено.

  Освен чисто декоративни, картините носят и други функционални натоварвания. Например, малка спалня може да бъде визуално разширена с модулна картина, състояща се от 5-6 паралелни модула. Най -добре е да го поставите над леглото. Пространството над леглото не трябва да остава неизползвано, поради което цялата стая изглежда празна, а интериорът изглежда недовършен. Можете да поставите тук:

  • голямата картина;
  • модулно изображение;
  • колаж от няколко рисунки.

 

Изображението на таблата трябва да е в хармония с гарнитурата за спалня. Ако размерът на стаята позволява, можете да окачите няколко малки картини по диагонал отляво надясно или в произволен ред. Класическата версия е платно на страничната стена близо до леглото.

  В просторна стая с множество зони ще трябва да използвате голям брой картини. Те ще бъдат разположени на различни места, ще бъдат в различна големина, така че трябва да се различават по размер, цвят и съдържание. За зона за отдих е подходящ лек, лек модел с топъл, спокоен парцел. А за работната зона ще бъде подходяща картина с ярко изображение, портрет на любим герой или роднина.

  Самите картини в спалнята често служат като ограничители на пространството, ако са хармонично комбинирани с други предмети в стаята.

Теми на картини за спалнята

  Основното условие за правилния избор на картина за спалня е отчитането на цветовата схема и стил. За спалнята се избират спокойни изображения без твърде ярки сюжети и цветове. Не се препоръчва да публикувате тук например изображение на дива котка преди скок или усмивката на хищник, както и скалисти планини, скали, бури, пожари, сцени на лов с убиване на диви животни.

  По -добре е да изберете умиротворяващи рисунки: пейзажи, изображения на морето, водоеми, красиви долини, сдвоени мирни животни, красиво женско тяло, различни мозайки.