риболов

Неприятни неща свързани с риболова, за които никой не говори

Всеки свързва ловенето на риба с романтичната представа да отидеш до някой водоем, да хвърлиш въдицата, да хванеш малко риба и след това да сложиш малко пържоли на скарата, да отвориш една-две бири и след това да прекараш нощта на палатка. За жалост има много различни фактори, които развалят тази романтична представа, за които никой не говори и за които ще разкажем в тази статия. Това са най-неприятните неща, които могат да ви се случат докато сте за риба, и за които никой не говори, но е изпитвал.

Да завали без да очаквате

Представете си, че отидете за риба – слънцето грее, в приятна компания сте, бирата се изстудява в язовира и барбекюто е в изчакване на първия улов. След известно време обаче на хоризонта се появяват облаци и изведнъж започва да вали – трябва да запалите колата и да тръгнете обратно към града. Плановете за деня са провалени, а вие трябва да преглътнете това разочарование.

Да забравите въдиците, а да сте прекалено далеч, за да се върнете

За жалост много често се случва да отидем някъде далеч, колата да е пълна, да сме далеч от цивилизацията и точно преди паркирането (или час след тръгването) да сме се сетили, че сме забравили нещо важно, без което не можем, например въдици, примамки, захранки и прочие. Понякога можем да спасим ситуацията като спрем някъде по пътя и си го купим, но друг път няма такава възможност и трябва да преглътнем горчиво и все пак да продължим с деня си. Особено неприятно е като забравим скарата или чувалчето с дървени въглища.

Да ви потърсят спешно по работа

За жалост има хора, които не могат да се освободят дори събота и неделя или се налага да са на повикване. И за жалост понякога ако сме на риба с тях, а те се водят дежурни и има проблем трябва да запалят колата и да тръгнат. Понякога в тази роля са наши приятели, а понякога сме самите ние. Все пак кариерните избори ги правим самите ние, а отговорните професии изискват сериозно отношение.

Да се развали колата или да спукате гума

Може и това да се случи понякога. Може да е преди да тръгнете, може да е когато се готвите да пътувате обратно, а най-лошото да е някъде по средата на пътя и то когато няма цивилизация никъде наоколо (бонус точки за кофти ситуация е когато няма и обхват на телефона).

Сигурни сме, че има още много неприятни сценарии, през които сте минавали. Споделете ги с нас в коментар.