Опразване на апартамент заради 5 вида ремонт: разберете кой и кога ви е необходим

Прието е ремонтите да се разделят на два вида –  козметични и основни , но всъщност има повече категории. Какво друго може да се обнови и какви услуги по опразване на апартамент да са ви от полза, разберете сега.

Козметични ремонти

Какво е?

Реконструкцията е външен ремонт без работа в инженерната мрежа. Например, пребоядисайте стените, подменете вратите, обновете керамичните плочки. Основната цел е ремонт на апартамента и отстраняване на дефекти, след употреба: ремонт на пукнатини и драскотини, възстановяване на повърхности. Обикновено се провежда на всеки 5-10 години.

За кого е подходящ?

Подходящ е за апартаменти след основен ремонт – когато няма проблеми с инженеринга и планирането. Често се извършват козметични ремонти, преди продажбата на апартамент. Това ви позволява да освежите стаята и да представите апартамента в по-благоприятна перспектива.

Колко струва?

За типичен апартамент цената ще варира в диапазона от 110-350 лв на квадратен метър, цената включва материали и работата на майсторите.

Основен ремонт

Какво е?

Когато един апартамент се нуждае от радикални промени – например инженерна актуализация и преустройство, се извършват основни ремонти. Прави се пълен демонтаж и подмяна на вътрешни системи. Преградите се възстановяват, сглобява се нова ел. инсталация и се допълва вентилационната система.

Основният ремонт се извършва дълго време. Ето защо е важно да се договорим за преустройството и да избегнем грешки в инженерната система.

За кого е подходящ?

Основният ремонт е подходящ за нови сгради и вторични жилища. Този тип ремонт ви позволява напълно да преобразите стаята и да я направите възможно най-удобна.

Колко струва?

Цените започват от 350 лв на квадратен метър. Общите разходи зависят от вида и сложността на работата.

Декориране

Какво е?

Смяна на пространството без строителни работи. Понякога, за да ремонтира апартамент е достатъчно да пренаредите и замените домашния текстил.

За кого е подходящ?

Всеки, който няма оплаквания от организацията на пространството, но иска актуализация си наема декоратор.

Колко струва?

Цената е към 175 лв за квадратен метър. Разбира се, тук са необходими поне три от тях: на първата среща декораторът ще идентифицира проблема и ще предложи решения; На втората среща – изборът на мебели и материали, третата – подреждането на мебелите и приемането на работа.

Ремонт без проблеми

Какво е?

Ремонтът се извършва без проблеми от специалисти. Тук участват дизайнер, има авторски и технически надзор, професионален изпълнител.

За кого е подходящ?

Такъв ремонт е подходящ за тези, които знаят как да ценят времето си и се стремят да подобрят качеството на живот.

Колко струва?

От 435 лв на квадратен метър. В този случай цената е по договаряне и се състои от вида, времето и сложността на работата.

Обновяване

Какво е?

Ремонт, който никога не свършва. Архитектът не е поканен за ремонт, но дизайнът е бригадир. Ремонтът без специалист и проект е гаранция за предстоящи проблеми и ненужни разходи.

За кого е подходящ?

Той е за тези, които не знаят как да се учат от грешките на другите.

Колко струва?

Разходите са основен ремонт, умножен по три. Резултатът от ремонта ще бъде разочарование и опустошение на всички банкови сметки.

Който и вид ремонт да изберете, важно е да организирате опразване на апартамент. Само тогава може ад сте сигурни, че преносимото ви имущество ще остане неопетнено и неповредено. Екипи на izvozva.bg търсете и след ремонта за разчистване  на апартаменти от боклуци.