Поръчка и монтаж на дограма

Независимо дали си купувате нов дом или парцел, който все още е в строителство, на него ще му трябва дограма. Прозорците и вратите съществуват, още от времето, когато е започнало строителството на сгради. Днес обаче, дограмата иа много лица – ПВЦ, дървена, алуминиева и т.н. На съвременен етап, тя е средството, което намалява сметките за ток, изолира Ви от шума и задържа топлината в помещението.

В състава на модерната дограма, която се изработва в днешно време, се включват различни материали, в зависимост от климатични условия, потребителски изисквания и възможностите на въпросната сграда. Най-често, хората залагат на алуминиева, ПВЦ, дървена или смесена дограма, в която се комбинират няколко материала. Съобразявайки се с броя на стъклата, те се поделят на много пластове стъкла и единични стъклопакети.

Най-рядко се поръчват единични стъкла. Днес се измислят всякакви форми и размери, и за една професионална фирма не е проблем да създаде и стъкло за прозорец с нестандартни размери и чупки, например. Кръгли, заоблени, многоъгълни и какви ли не видове се поръчват за домовете, обзаведени с вкус, стил и… пари.

Тип дограма, която се търси по-малко, но и не спира да се произвежда, е дървената. По принцип, истинската и качествена дървена дограма се среща на малко по-високи цени. Все пак, тя се поставя в по-луксозни домове, създава се за ценители и за тези, които могат да си я позволят, разбира се. Ако нямате възможност, не търсене евтиния й вариант, тъй като определено ще хвърлите парите си на вятъра.

На най-достъпните цени се предлагат ПВЦ и алуминиевата дограма. Те осигуряват всичко необходимо, за да внесат уют, топлина и спокойствие в дома ви, така че са си едно много добро решение за вашето помещение, било то дома или службата.

Ако клиентите имат по-големи изисквания, за пълно изолиране, могат да се поставят и многокамерни профили с всесезонни стъкла.