Предимствата и недостатъците на всички видове електрически нагреватели

На пазара разполагаме с четири вида нагреватели. Това са вентилаторни нагреватели, конвектори, маслени радиатори и инфрачервени нагреватели. В тази статия ще ви разкажем за тях. Надяваме се че тази статия ще бъде полезна за вас и ще ви улесни в плюсовете и минусите на тази бяла техника.

Вентилатор

 В него е удобно, че загрява само отделна част от стаята. Също така от предимствата можем да добавим ​​компактност, достъпност и лекота на използване. Но в същото време трябва да се знае, че той силно изсушава въздуха и може да се използва само временно, което няма да повлияе на здравето ви. Освен това устройството консумира много електричество и е доста шумно.

Конвектор

 Това е уред, който е по-безопасен от вентилаторния нагревател. Позволява равномерно затопляне на цялото помещение, ергономичен е и работи бързо. Въпреки това, поради факта, че циркулира въздух около стаята, е необходимо да се извършва мокро почистване всеки ден. Самото устройство също трябва да бъде почистено от прах. Е, не можем да кажем за изсушаване на въздуха нищо.

Маслен охладител

 Топлината тук идва от нагрятото масло. Ето защо има вероятност, ако бъде изпуснат или повреден, той ще изтече на пода. Също така, такъв радиатор е инертен (тоест, след като бъде изключен от мрежата, той продължава да се нагрява) и не е икономичен. От положителните аспекти – не изсушава въздух, прост е по отношение на дизайна, може да се използва в продължение на много години, след нагряване работи без захранване.

Инфрачервен нагревател

 Загрява стаята по-бързо от маслото. В същото време работи абсолютно безшумно, ергономичен е, загрява зоните на стаята точково. Въпреки това, той трябва да бъде инсталиран в горната част на стаята: на тавана, стената. Също така, когато използвате инфрачервен нагревател, трябва да знаете, че инфрачервеното лъчение има лош ефект върху кожата и че мебелите могат да бъдат повредени поради нагряване.

Източник: techno-center.bg