професионални прахосмукачки за сухо почистване

Професионални прахосмукачки бъдеще и тенденции

Професионалните прахосмукачки се развиват стремоглаво като технология последните няколко години. Всяка една иновация засяга и професионалните прахосмукачки и обикновените домашни. Решихме да подбеем няколко тенденции, които според нас ще се развиват в почистващите уреди следващите няколко години. Няма нищо по-приятно от това да знаеш, какво те чака в бъдещето. Има хора, които предпочитат да чистят с някой от древните модели. Ако вие сте от хората, които предпочитат да им е лесно, удобно и бързо, вместо традиционно, то продължавайте да четете.

Днес прахосмукачката трябва да може да прави много повече от това да дърпа прах и косми от пода и от килима

Независимо дали я използвате за домашна или индустриална употреба. Първото нещо на което обръщаме внимание е прибиращият се кабел. Да, може и да ви изглежда малко, но я се замислете, колко по-удобно е когато захранващият кабел е дълъг точно колкото трябва и нито сантиметър повече. Много професионални прахосмукачки са снабдени с кабели с дължина повече от 10 метра. Ако трябва да го навивате и прибирате може да ви отнеме цяла вечност. А да не говорим, че едно от най-неприятните усещания е да ти се заплете кабела в крачетата на някой стол и да трябва да изключваш прахосмукачката, за да го разплетеш. Но пък никоя домакиня не иска къс кабел, който да я принуждава да включва и да изключва уреда на всеки втори метър. Тези всички проблеми ще останат в миналото със саморегулиращите и самоприбиращите се захранващи кабели.

Ерата на торбичките отминава, най-накрая ще ни се сбъдне желанието, да не се занимаваме повече с тези хартиени торбички за прахосмукачки.

Технологията малко по-малко навлиза за по-широко използване и различните марки започват да произвеждат все повече модели по този начин. Вярно е, че хартиените торбички не се използват. Те са заменени от филтър, който също трябва да се променя на интервали, само че доста по-големи. Недостатък е, че когато трябва да се почисти контейнера, трябва да не се прави в закрито помещение, за да не се върне прахът обратно в стаята. Има определени техники, как да си спестите облакът прах при отварянето на контейнера. Те са като че ли повече въпрос на изсипване, отколкото вид технология.

Стискаме палци, следващото за което ще говорим, да навлезе по-бързо и по-масово, а именно прахосмукачките роботи.

Няма домакиня, която да не въздиша с надежда, когато види реклама на тези малки кръгли симпатични прахосмукачки, които се блъскат из ъглите на къщата. Основната характеристика на тези модели, е че не изискват никаква намеса на човешка ръка. Така хората могат да си позволят да се занимават с други дейности или да си почиват, докато прахосмукачката робот сканира и чисти подовата повърхност. Главният недостатък по който се работи за развиването на тази технология са неравните повърхности и стъпалата. Кръглата форма има проблеми и с почистването на ъглите, но някой компании вече са го подобрили това с вграждане на ъглова четка, която се разгъва само при нужда.

HEPA филтъра е следващата иновация, която е вградена и в домашните и в професионалните прахосмукачки.

Този тип филтрираща система е в пъти по-добра от обикновените хартиени торбички и филтри. Ако сте забелязали, че след като приключите с чистенето върху самата ви прахосмукачка има слой от прах, имате доказателство че цялата й филтрираща система не я бива. Това е изключително неблагоприятно за помещения, където живеят или работят хора, склонни към алергии и астма. HEPA филтърът е най-добрата система, позната днес. Успява да хване над 99% от частиците, които са разпространени във въздуха, включително и алергените. Преди да си изберете прахосмукачка (www.prahosmukachki.com), по-добре проучете модела, дали е снабден с такъв вид филтър, защото това няма как да се види в магазина. Някой уреди използват за филтриране на частиците вода, електростатично утаяване или дори UV лъчение. Нищо не е толкова ефикасно, колкото HEPA филтъра.

Циклонната технология е нещо, което според нас ще продължи да се развива. Кръстена е така, защото частиците се въртят, като по време на циклон. Спираловидното им движение ги принуждава да минават през филтър безброй пъти. Този тип прахосмукачки са големи на размери и не са снабдени с хартиени торбички, повечето са професионални и индустриални прахосмукачки. Недостатък е изпразването на контейнера, което е доста трудоемко и не особено деликатно.

Какъвто и уред да ви трябва, независимо дали е за домашна или за професионална употреба, внимателно проучете всички характеристики. Изгответе списък с желаните елементи, които искате да притежава и търсете модел спрямо тях. Почти за всяка машина, особено за професионалните прахосмукачки има описателни ревюта в специализираните сайтове.