Романтична ароматерапия - ароматни свещи

Романтична ароматерапия. 5 аромата, които да пробвате

Обонянието на хората е доста силно. Изследвания показват, че различни аромати могат да предизвикат спомени, дълбоко заровени в съзнанието ни, както и да повишат мозъчната активност.

Обонянието е нещо, което често приемаме за даденост в ежедневни дейности като хранене, разходка сред природата или правенето на любов. В допълнение към допира, обонянието играе важна роля в сексуалните ни преживявания.

Какво е ароматерапия?

Ароматерапията е древно изкуство и наука за холистичното лекуване, идващо с много ползи за ума и тялото. С използването на етерични масла, ароматерапията предизвиква умствено, физическо и духовно успокоение.

Ароматерапията идва в много и различни форми, като ароматните свещи и етеричните масла са едни от най-разпространените, в следствие на леснотата на употребата им.

История на ароматерапията

Ароматерапия се използва от лечители в продължение на хиляди години и може да се проследи до най-ранните цивилизации – Римската империя, Египет и Китай.

Тези цивилизации са използвали цели цветя и пасти в своята практика. През 11 век се изработва парния дестилатор, използван за извличане на маслата от растенията.

Термина „ароматерапия“ навлиза в практиката през 1937 година, когато Rene-Maurice Gattefosse публикува своята книга със същото име. Тази книга обяснява клинични открития от тестването на етерични масла върху психическото състояние на хората. Също така ясно дефинира разликата между използване на етерични масла за парфюми и за терапия.

Ползи от ароматерапия

Всяко етерично масло има свои уникални ползи. Но ароматерапията излиза и извън етеричните масла. Тя се занимава и с връзката, която имате с миналото и настоящето.

Като цяло, ще откриете, че ароматерапията спомага за намаляване на безпокойството, повишаване на енергията и когнитивното представяне, облекчаване на депресия, по-добър съм и подобряване на имунната система.

Когато се използва с фокус върху романтиката, използването на ароматни свещи ще помогне на Вас и Вашата половинка да релаксирате, повишавайки удоволствието и подобрявайки връзката помежду Ви.

Романтични аромати, които да опитате

Може да инкорпорирате ароматерапия в романтичните си преживявания по различни начини. Ароматни свещи, дифузьори и масажите с етерични масла са популярни начини за съчетаване на ароматерапията с близостта.

Запомнете че ароматът е изцяло личен избор. Това, което може да мирише прекрасно за един човек, може да е ужасно за друг. Поради тази причина, консултирайте се с партньора си, преди да опитате нови аромати.

Ето и романтичните аромати, които сме подбрали:

1.    Рози

Розите са символ на любов и романтика, поради своята красота и мирис. Това ги прави идеални при избор на ароматна свещ или етерично масло. Наситения аромат на рози често предизвиква асоциация с романтика и спокойствие. Успокоява партньора и по този начин лесно достига до романтично настроение.

2.    Нероли

Още известно като портокалов цвят, Нероли е успокояващ аромат и афродизиак. Викторианските булки са носили портокалов цвят в косата и в букетите си, за да успокои нервите им, както и за да окуражат романтиката по време на първата брачна нощ.

3.    Сандалово дърво

Аромата на сандалово дърво често се използва в църквите, поради своите успокояващи свойства. Днес, аромата на сандалово дърво често се свързва със скъпите парфюми. Както името подсказва, сандаловото дърво има дървесен, почти балсамов аромат.

4.    Иланг-Иланг

Иланг-иланг е дърво в Индонезия, което има брилянтни жълти цветя. Тези цветя символизират романтика в Индонезия. По традиция, леглата на младоженците се покриват с този вид цветя.

5.    Пачули

Ароматът пачули е известен с успокояващите си свойства върху нервната система и способността му да намали напрежението. Ароматът е леко земен и се използва като база за парфюми от векове. Този аромат е сред най-често използваните за целите на романтиката.

Инкорпорирането на ароматерапия в романтичния Ви живот може да отвори нови врати за Вас и Вашия партньор. Ароматите могат да създадат много дълбока емоционална връзка и спомени.

Iogas могат да Ви улеснят в тази задача – свещи онлайн на супер цени. Сред продуктовите предложения ще намерите богато разнообразие от ароматни свещи, които да освежат романтичния Ви живот.