Спален комплект от памучен сатен

Съвременното спално бельо сатен предлага гладко, копринено усещане. Докато използването му действа успокояващо и релаксиращо при първото ви лягане, събуждането, за да се намерят чаршафите от леглото, е малко по-утежняващо, тъй като тяхната копринена текстура ги кара да се плъзгат прекалено лесно. Еластичните ленти, които представляват ластик или тапицерска еластична нишка, помагат за запазване на чаршафите върху леглото.

Завъртете го

Дълги ластични нищи се прикрепят към долния чаршаф. Те се прехвърлят върху долната страна на леглото, преминавайки през дъното на матрака на кръст. След като прикрепеният долен чаршаф е на мястото си, обърнете матрака. Закрепете чаршава с едната лента от единия ъгъл и я свържете с другия ъгъл диагонално през матрака. Другата лента обхаваща по същия начин останалите два ъгъла.

Обиновено сатенени чаршафи са луксозно меки и гладки за сън, но са склонни да се плъзгат и се плъзгат от повърхността на матрака през нощта. Използвайки ластична нишка, обаче, можете да смекчите този проблем, като това решение може да се включи не само в жилищни, но и в комерсиални зони като хотели, хостели и къщи за гости.

домо-текс - произведено специално за теб

Спални комплекти

Наличните в търговската мрежа продукти за задържане на сатенено спално бельо включват еластични нишки, с които прикрепяте поставения чаршаф във всеки ъгъл и го се разтягате в кръстосан дизайн, обхващайки долната страна на матрака. Когато сменяте чаршафите, просто премахнете еластичната лента във всеки от ъглите,. Използвайте памучна или полипамучна смес за основа за матрака ви, за да създадете триене и да намалите вероятността от хлъзване. Най-добрата опци яза вас е да изберете сатенени чаршафи с плътна еластична лента около целия чаршаф, а не само в ъглите. Такива чашафи от сатен са на разположение във физическите и онлайн магазини в широк асортимент от цветове, модели и размери.

Направи си сам

Направете ваша собствена система за сатенените ви чаршави с няколко обикновени еластични ленти. Използвайки здрава тапицерска еластична нишка, можете сами да направите с шевната ви машина лента подходяща ивица към долната страна на всеки поставен ъгъл. Зашийте еластичната лента към ъглите на матрака, на подходящо място, така че да прилепне плътно към ъглите на сатенените ви чаршафи и да не се образуват гънки. Обвържете лентите заедно и закрепете сатенения чаршаф на мястото.