Съвети за по-добри отношения с колеги и един по-продуктивен работен ден

Когато атмосферата в офиса е положителна, работата е радост. Влизането в добър екип е голям успех. Не всеки обаче получава билет за късмет, плюс ежедневието, ставането рано сутрин и досадни задачи от шефа. Поради всички тези причини настроението бавно клони към нула.  И така:

1. Как да превърнем закъснението в предимство вместо в пропуск?

Малка изненада може да се превърне в голямо тържество

Всеки може да закъснее. Това не е бедствие, но хората са склонни да бъдат недоволни. А има дни, когато наистина е невъзможно да закъснеете, тогава дори петминутно закъснение може да се превърне в неприятности. За да върнете шефа и колегите си в положителна нагласа към вас, както и да им помогнете бързо да забравят грешката ви, е идея да купите кафе или някои сладки за всички на път за работа. Ще бъдат осигурени незабавни усмивки и денят ще бъде запазен в положителна насока. Може дори да бъдете повишен в герой.

2. Борба с бъркотията

Красота, спокойствие и максимална производителност

В живота лошо организираното работно пространство затруднява съсредоточаването и бързото изпълнение на нещата. За да подобрите ефективността, трябва да организирате всички файлове на компютъра си, както и да изчистите бюрото от ненужни неща. Трябва да започнете от работното място, след което постепенно да премахнете бъркотията през целия си живот. Съдовете трябва да се измият, къщата да се почисти и хладилникът да се снабди с вкусна и здравословна храна.

3. Направете деня си по-продуктивен

За да не се превърне работата в рутина, най-добре е да я организирате като поредица от спринтове, а не като дълъг и досаден маратон. Умствената или физическа активност с висока скорост за кратки периоди от време не е толкова уморителна, колкото дългите и досадни задачи. Планирайте предварително да изпълнявате определени задачи за кратки периоди от време и след това направете почивка. По време на почивката не бива да изчезвате в социалните мрежи и да седите пред компютъра, трябва да смените вида дейност и да се заредите малко. Най-добре е да прекарате време навън на чист въздух- страхотна мотивация за нова задача.

4. Извадете телефона

Използвайте телефона само за работа

Само си помислете: колко време всеки ден прекарвате на телефона си? Най-вероятно повече, отколкото бихте искали да признаете, дори за себе си. Работата си заслужава, нямате време за нищо, нервни сте, но все още не можете да пуснете любимото си устройство. За да внесете свобода, спокойствие и творчество в живота си, трябва да превключите смартфона си в безшумен режим, докато изпълнявате задачи. Трябва да се използва като телефон, а не като инструмент за разсейване.

5. Създаване на добри навици

Нещата, които са особено досадни, трябва да се превърнат в рутина. Формирането на навици е много трудно, но ако преодолеете първоначалния мързел, досадни задължения много бързо стават ежедневие и не са обвързващи. Приложенията ще ви помогнат да улесните процеса, където трябва да маркирате попълнения план всеки ден.

Източник: Обяви за работа – obiavi-za-rabota.com