Трикове за изграждане на кредит, които трябва да избягвате

Някои общи тактики за изграждане на кредит не са за всеки. Ето няколко, които може да искате да избегнете:

Поискайте увеличение на лимита на текущата си кредитна карта

По-висок кредитен лимит ще намали коефициента на усвояване на кредита във ваша полза. Това е вярно, докато продължавате да харчите на същото ниво като преди, но може да е трудно да устоите на изкушението. Не правете това, освен ако не сте сигурни, че няма да похарчите повече.

Как да получите кредитна карта с награди

Кандидатстването за карта с награди може да изглежда като добър начин да спечелите комисионна от покупките си. Много хора обаче харчат твърде много в опит да натрупат точки, особено за бонуси за регистрация, които изискват да похарчите определена сума в рамките на определено време след отваряне на акаунта.

Когато нямате кредитна карта

Ако нямате или искате кредитна карта, все още има начини да изградите добра кредитна история и да увеличите кредитния си рейтинг. Ето няколко начина да започнете:

Студентски заеми

Извършването на плащания по студентски заем навреме, помага на вашия кредит със или без кредитна карта. Ако имате студентски заеми, направете приоритет да правите плащанията си всеки месец.

Кредит за кола

Автомобилните заеми са друг начин да увеличите кредита си.

Когато финансирате покупката на автомобила си, вие се съгласявате да плащате на кредитора си на месечни вноски. Тъй като колата, която купувате, се използва за обезпечаване на заема, често е по-лесно да се класирате.

Ипотечни кредити

Може да е трудно да получите ипотека без кредитна история. Въпреки това, ако вече имате установен кредит и/или имате ипотека, извършването на плащания по жилищния заем навреме ще ви помогне да изградите своя кредит.

Ипотеката е един от най-добрите дългове, които можете да имате според вашите кредитори, така че изглежда добре да имате ипотека с добра кредитна история във вашия кредитен отчет.

Кръгове за кредитиране с нестопанска цел

Кръговете за кредитиране с нестопанска цел са нов подход към една много стара концепция. Той започна с приятели и семейство, създавайки своя версия на заем за много лица. Сега те включват групи от хора, които заемат пари един на друг с малка или никаква лихва. Когато са правилно структурирани, те могат да ви помогнат да изградите кредит.

Отговорно използване на кредита

Отговорното отношение към кредита е от съществено значение за всеки потребител. Повечето от тези съвети се свеждат до една проста идея: Не третирайте кредита като кредит. Третирайте го като пари.

Звучи лесно, но много хора имат проблеми да гледат на своите заеми и кредитни карти като на истински пари с реални последствия. Тъй като могат да го върнат по-късно, не изглежда толкова спешно.

Ако имате проблеми с отговорното използване на кредита, използвайте тези точки като ръководство, което да ви помогне да останете на път:

1. Не харчете повече, отколкото можете разумно да си позволите

Независимо дали е кредитна карта или личен заем, кредитът не е безплатни пари. Намерете други начини да правите големи покупки, ако знаете, че няма да можете да платите. Освен това се опитайте да не носите баланс по кредитните си карти. Колкото повече можете да плащате всеки месец, толкова по-малка е вероятността да задлъжнеете.

Ако не можете да платите целия баланс, поне се уверете, че винаги плащате минимума, за да нямате закъсняло плащане във вашия файл.

2. Забележете дали имате твърде много дългове

Важно е да знаете кога сте твърде дълбоко в дългове. Следете всичките си дългове и разберете  опасните признаци  на дълга.

Също така се уверете, че знаете  колко дълг по кредитна карта е твърде много. Не можете да лекувате проблем, ако не знаете, че имате проблем.

3. Научете повече за кредита

Отговорните потребители на кредит знаят как работи кредитът и непрекъснато се образоват относно личните финанси.