5 съвета за плуване за вашето бебе или малко дете

След като моите две-четиригодишни деца вече са усвоили основните правила за безопасност в басейна и водата, е време да направя още една стъпка напред и да им помогна да се научат да плуват. Лично аз смятам, че е добра идея да запознаете децата с водата възможно най-скоро от съображения за безопасност… все пак всички знаем колко любопитни могат да бъдат бебетата и малките деца!

Знаете ли, че според статистиката, удавянията са втората водеща причина за смърт от непреднамерени наранявания при деца на възраст 1-14 години? Това е ужасяваща статистика за една майка на малки деца!

Това лято се фокусираме върху 5-те ключови области по-долу, за да подготвим малките си деца да плуват.

1. Започнете да плувате в плитка зона.

Разбирам колко плашещ може да изглежда големият басейн в земята за едно малко дете, което само „мокри краката си“ по отношение на безопасността в басейна. Не ги претоварвайте. Започнете да учите малките деца да плуват в плитка вода, така че да могат да достигнат земята с краката си. Това ще ги накара да се чувстват по-спокойни, както и ще разсее всякакви страхове от удавяне, без мама или татко да ги спасят! Може да допринесете за тяхната  увереност, като се снабдите и с памперси за плуване.Тези памперси ще предпазят дупето на детето ви от намокряне.

2. Упражнение по ритане

Тъй като ритането е толкова важно умение за плуване, можете да помогнете на децата да го усвоят, като ги настаните на ръба на басейна и им позволите да се упражняват. След това, с известна помощ, те могат лесно да практикуват тези умения във водата.

3. Потопете се.

Това може и да не е любимата част на бебето или малкото дете, но тя трябва да се овладее, ако искат да се научат да плуват правилно. Когато за пръв път започнахме да водим нашето вече 4-годишно дете на уроци по плуване за начинаещи, от всяко дете се изискваше да скочи във водата за 1 или 2 секунди, за да се научи да контролира дишането си. Трябва да практикувате пълно потапяне с децата си, за да ги научите как да задържат дъха си под водата.

4. Покажете им как да плуват.

Позволете на детето си да легне по гръб през ръцете ви. Насърчавайте ги да се отпуснат и да изпънат ръцете и краката си, като ги поддържате във водата. Това ще отнеме много практика, но фокусирането върху това да ги накарате да се чувстват спокойни ще им помогне да се научат да плуват, което е важна част от обучението по плуване.

5. Инвестирайте в добър пояс

Искате да се уверите, че имате надеждна плувка, която ще помогне на бебето и малкото дете да практикуват водни умения в безопасно, затворено пространство, за да усъвършенстват наистина всяка област или умение, необходими за научаване на плуване.

Защото на повечето деца естествено им е необходимо известно време, за да преминат от детски басейн към плувен басейн.

Като начало, той подпомага бебетата на възраст от 9 до 24 месеца да останат удобни и щастливи на сегашното си място. Той също така осигурява допълнителна подкрепа, от която бебетата се нуждаят, докато се учат да балансират, ритат и гребат.

Като родител оценявам надуването, покрито с плат за максимална издръжливост, и знам, че детето ми ще се радва на седалката от мрежа. Плавателният съд има и слънцезащитен сенник, който може да се сваля.

За да се гарантира сигурността на всички нива, пояса има нисък център на тежестта, предпазни клапани и отделни въздушни камери. Има и пришита патентована вътрешна пружина около външния ръб за стабилност във водата за надеждност на плаването.