Почистване на кухненски мивки. Съвети на ФАТ.

5 съвета за почистване на кухненски мивки

Бихте си помислили, че при всичкия този сапун, веро и други почистващи препарати, мивките постоянно са чисти. Но далеч не е така. Мивките също имат нужда да им се отдели специално внимание. Ето няколко полезни съвета, затова как постоянно да поддържате чисти Вашите кухненски мивки.

1.     Почиствайте редовно

Казват, че след 30-тата употреба е добре да почистите кухненската мивката старателно. Остатъците от сапун, следите от вода, храна и ръжда ще се натрупат, ако не вземете веднага мерки. Добра рецепта за чиста мивка е смес от препарат за съдове и топла вода. Потопете гъба в сместа, измийте внимателно, можете да почистите и по-дълбоко, ако използвате неабразивен почистващ препарат или универсален такъв за кухненски и други видове мивки.

2.     Бял порцелан

За да блесне белият порцелан ще препоръчаме друга лесна рецепта. Подредете върху мивката листове хартия и ги накиснете с белина. Оставете кърпите да престоят 30 минути, след това ги изхвърлете и изплакнете мивката с течаща вода. Не използвайте избелващо средство върху цветен порцелан, тъй като това може да доведе до избледняване на цвета. Вместо това използвайте лек течен препарат, оцет или сода за хляб.

3.     Оцет и лимон

Белите петна, с които имате толкова много проблеми, които са около крана, са варовик от богата на минерали твърда вода. Те са много лесни за премахване с тайна съставка, която вече е в кухнята Ви: оцет. Потопете хартиена кърпа в оцет и обвийте кърпата около зацапаното място. Изчакайте 10 минути, а след това го забършете със суха хартиена кърпа. Това действа добре върху всички тела, с изключение на месинг или цветни тела – използването на оцет върху тези повърхности може да ги обезцвети.

4.     Против запушвания

Смесват се 1 чаша сода за хляб с 1 чаша сол и 1/4 чаша крем от зъбен камък. Съхранявайте го в херметически затворен контейнер. На всеки няколко седмици можете да изсипете половин чаша от сместа на всеки канал, последван от една килограм вряща вода. Разбира се, направете всичко възможно, за да може косата, сапуна, мазнината, храната и други отломки да не попадат в мивката. След тези няколко стъпки трябва да сте се справили със запушването.

5.     Петна

Имаме сигурно лекарство за мивки с множество петна : изтрийте тези петна с паста от половин чаша боракс на прах и сок от половин лимон. Потопете гъба в сместа, разтрийте и изплакнете с течаща вода – независимо дали Вашата мивка е направена от порцеланов емайл, неръждаема стомана или друг материал, ще видите незабавен резултат.

Ако още не сте сигурни как искате да изглежда Вашата кухненска мивка и от какъв материал да бъде тя, FAT.bg Ви предлага композитни мивки, с които ще се преродите.