баня

Български плочки за баня

България е страна с традиции по отношение на производството на плочки за баня – заводи имаме от времето на комунизма, тогава, разбира се те по-скоро са задоволявали нуждите на вътрешното потребление.

Кай

Един от пионерите в производството на плочки за баня е Kai. Дълги години, те бяха едноличен лидер на местния ни пазар – те просто нямаха конкуренция. произвеждаха и продаваха огромни количества плочки за баня, които се реализират и в момента много добре на чуждите пазари, най-вече благодарение на добрата си цена. Този български производител беше съсредоточен в ниския клас плочки за баня, по-високия беше оставен за чуждестранния внос. Тази ниша, в която Kai доскоро не се бореше, не е просто въпрос на избор – производството на плочки за баня от висок клас е свързано и със сериозни инвестиции – оборудването, което трябва да се закупи е много скъпо, а пък резултатът не е ясен.

Керос

През 2009 година испанскатаата фабрика за плочки за баня Keros направи сериозна инвестиция и построи завод от най-модерен вид край Русе, оборудването, което инсталираха там испанците, отговаря на последните стандарти за дадени от индустрията за плочки за баня. Има даже твърдение, че заводът в България е на по-високо технологично ниво от завода “майка” в Испания. Keros бързо навлезнаха на локалния ни пазар, направиха няколко модела матиран и гланциран гранитогрес и пуснаха доста серии плочки за баня. Въпреки, голямото си разнообразие в моделите, по отношение на размерите, фабриката дейстава по-спокойно. Акцентът е най-вече върху средния към голям размер фаянс – общо взето златната среда в момента, плочки за баня с размер 25х50.

Керамикс

България има и други производители на плочки за баня, един от по-бележитите е Ceramix – техния завод се намира близо до София, до село Равно поле. Тази фабрика също предлага някои интересни серии за баня, акценът при не я е декоративните елементи, не разполагат с голяма гама плочки за баня. Те често произвеждат декоративни елементи за други производители, по тяхна поръчка.

Истината е, че нивото през цялото време се вдига и в България започват да се произвеждат все по-качествени плочки за баня, учим се бързо и като използваме чужд “ноу хау” вървим бързо напред.

Керанова

КЕРАНОВА е бранд с над 12 годишен опит в продажбата на фаянс, гранитогрес, душ кабини, мебели за баня, смесители за баня и кухня и цялостно обзавеждане за баня. Фирмата предлага продукти на доказали се в бранша производители от Европа и Азия, защото при нас качеството е на първо място.Ние държим на качеството и винаги предлагаме на своите клиенти изпитани продукти, също така постоянно се стремим да актуализираме предлаганите от нас продукти, като следим тенденциите от най-големите изложения за обзавеждане и интериор в Испания, Италия и Полша.

Всички плочки за баня може да видите на този линк