Защо да изберем спално бельо от памучен сатен

Ето няколко причини, защо да изберем спално бельо от памучен сатен!
Онези, които ценят сдържаната красота и елегантност могат да заложат на спално бельо от сатен. За тези, които току-що започват своето запознаване със спалното бельо от памучен сатен, препоръчваме да започнете със закупуването на спално бельо и калъфки за възглавници. Една нощ на такова спално бельо е достатъчна, за да оцените всички предимства на тази естествена материя. Нищо чудно, че спането върху винаги е било смятано за гаранция за здраве и красота.

Ако се чудите какви стилове може да създадете във вашата спалня със спално бельо от сатен, разгледайте тези няколко идеи:

За привържениците на класиката

Естетите няма да останат безразлични към сатенените комплекти, които са украсени с фина бродерия под формата на ефирни цветя. Комбинацията от деликатни пастелни нюанси и висококачествен естествен сатен прави възможно да се получи стилно и практично спално бельо. С появата на такива текстилни изделия в спалнята ще създадете усещането за абсолютен комфорт и сутрешна свежест.

Каре и райе за стилове като етно, рустик, и френски селски шик

Тези, които предпочитат класиката, трябва да обърнат внимание на комплекта за легла с английско каре или райе. Изработвани в красиви и богати червени, сини или лилави цветове, те ще подчертаят съвършенството на интериора и вкуса на собствениците, създавайки оптимални условия за почивка дори и през летните жеги.

Монохромно спално бельо

Ако предпочитате спално бельо без бродерии и отпечатъци в по-дискретни, светли цветове, съветваме ви да обърнете внимание на спалното бельо от сатен в пастелни нюанси. Комплектите, изработвани от 100% сатен осигуряват комфортна почивка. Този материал е перфектно дишащ и премахва излишната топлина от тялото. Един от най-подходящите цветове спално беля това лято например, е лавандулата. С избора на спално бельо в красив бледо лилав цвят, можете лесно да създадете хармония в спалнята в стил Прованс.

Избор на флорални отпечатъци

Комплектите спално бельо с флорален модел ще създадат в спалнята ви наистина лятно настроение. Красив цветен печат и невероятна комбинация от цветове се допълват от отличното качество на естествения сатен. Тези, които предпочитат флорални щампи в по-сдържан дизайн, трябва да обърнат внимание на спалното бельо с флорални отпечатъци, което е подходящо за цялата година. Стилната комбинация от сатен с едва забележим флорален печат подчертава принадлежността на тези комплекти към премиум класа по качество.

Неутрални цветове

Комплектите за легло, изработвани от текстил в неутрални цветове, се съчетават хармонично, както в класическия, така и в минималистичния интериор. Елегантната комбинация от искрящ бял, деликатен сив, луксозен черен или топъл бежов или мек пясъчен цвят създава успокояващ и релаксиращ поглед в спалнята. Със спалните комплекти с цветен модел ще подчертае съвършенството на вашия вкус. Уникалните хигроскопични и дишащи свойства на сатена осигуряват отлични условия за почивка.

Сдържана елегантност

За тези, които разбират какво е красиво без да е непременно ярко и закачливо, могат да поръчат комплекти за легла с различни фини декорации като абстракции, графики и живописни композиции. Всички те се изработват от естествен сатен и са абсолютно без синтетика. Уникалната текстура на материята, която е невероятно приятна за тялото, допълнена от сдържан, елегантен дизайн, подчертава мебелите и аксесоарите в съвременните спални.