Идеалните обувки

Много хора казват, че трябва да се гледа марката, а не самата обувка, но това не винаги е вярно. Някои марки обувки са известни с определени качества, които биха могли да са идеални за вас.

Плоски обувки

В зависимост от вида на материала, от който са изработени, обувките с равна подметка или така наречените плоски обувки могат да бъдат изключително разнообразни и в някои случаи дори могат да се носят като официално облекло! Какво трябва да търсите в една плоска обувка? Трябва да търсите обувка, която има издръжлива подметка и голяма опора за свода. Ако прекарвате много време на крака или ако имате болки в стъпалата, може би трябва да обмислите закупуването на чифт плоски обувки.

Обувки с токчета

Височината на токчетата варира от един до три инча. Всичко, което е по-малко от един инч, се счита за ниско токче, а всичко, което е повече от три инча, се счита за високо токче. Колкото по-високо е токчето, толкова по-официално и привлекателно е то, но също така причинява по-голямо натоварване на прасците и ставите ви. Ако искате обувка на висок ток, уверете се, че имате силни крака и добра стойка. Трябва да търсите материал, който е издръжлив, с много омекотяване в областта на петата и топка на стъпалото. Мекият материал ще се приспособи към стъпалото ви, когато го измайсторите, но твърдият материал няма да се приспособи към стъпалото ви и може да причини болки в краката.

Мокасини и подобни на мокасини обувки

Обувките, наподобяващи мокасини, имат мека горна част, подобна на мокасин, често изработена от синтетичен материал. Те са идеалната обувка за всеки, който иска да има спокойно усещане в обувките си, но все пак се нуждае от обувка, която е достатъчно универсална, за да бъде приемана сериозно в офис среда. Обувките в стил мокасин най-често се срещат като равни, но могат да се намерят и като нисък или висок ток. Ако търсите обувки, наподобяващи мокасини, трябва да търсите обувки с горна част от синтетика или плат, с малко еластичност на материала. Тя трябва да се усеща като мека, а материалът трябва да е дишащ. Трябва да избягвате мокасини, които имат дебела, подобна на кожа горна част, тъй като те няма да са толкова удобни или дишащи, колкото модела от синтетика.