Какво трябва да знаете за топлоизолацията на дома

Топлоизолацията е елемент , който служи за намаляване на топлинния поток . Често в топлоизолацията се включва и рефлективна преграда, намаляваща топлинното излъчване . Освен във вътрешното и външното ограждане на сгради, топлоизолация се използва и при хладилници, готварски печки, бойлери и други устройства, където е важно да се намали топлинния поток.


Топлоизолация на къщата – какво е това?


Основната задача на изолацията на една къща, независимо дали е новопостроена или наскоро ремотнирана, е да се ограничи изтичането на топлина от сградата. Топлоизолационните свойства на къщата и качеството на изпълнението определят подходящата температура в помещенията и размера на разходите за отопление. Смята се, че до 40% от енергията, необходима за отопление на сградата, се губи през неправилно изолирана стена или таванско помещение. Чрез топлоизоляцията се постига елиминиране на топлинните загуби, като същевременно се създава здравословен, комфортен микроклимат вътре в сградата: топъл интериор през зимата и приятна прохлада през лятото.


Ползите от изолирането на къщата с каменна вата


Благодарение на правилната изолация на дома, можете да спестите пари, да се погрижите за здравето и безопасността на близките си. Благодарение на използването на минерална каменна вата получавате цели 6 предимства, които включват:

  1. Осигурява ви възможността да пащате по-ниски сметки за отопление
  2. Оказва доста сериозна подкрепа на борбата срещу смога
  3. Гарантира далеч по-приятни и здравословни условия на живот на членовете на домакинството
  4. Повишава се и защитата срещу пожар
  5. Дограмата играе ролята на изолация от неприятен шум

Когато избирате подходящата изолация за вашия дом, също е важно да обърнете внимание на оценката на топлинната ефективност, известна като R – стойността.

Най-добре е предварително да се консултирате със специалисти, които ще ви информират за всички подробности около поръчката. Само така може да си гарантирате успешна подмяна на вашата дограма, с висококачествени и надеждни материали и да се радвате дълго време на комфорт през всеки един сезон.