Модерни смесители за баня, които ще допълнят дизайна на вашата баня

Смесителят в банята е фокусната точка, централният елемент и най-видимата характеристика на банята. Това е и мястото, където всеки ден взаимодействате с водата. Тези пищни смесители са идеални за тези, които се стремят да внесат определено ниво на лукс в своя дом. Тези модерни смесители за баня са изработени от висококачествени материали и имат сложен дизайн, който със сигурност ще ги накара да изпъкнат във вашата баня. С толкова много различни видове чучури, от които да избирате, може да е трудно да намерите точно това, от което се нуждаете за уникалните характеристики на вашия дом. В тази публикация в блога ще ви представим разбивка на всички различни видове налични смесители, както и някои полезни съвети за покупка.

Душ смесители

Смесителят за душ е вид смесител, който е предназначен за използване в душ. Той се различава от стандартната душ глава по това, че има вграден клапан, който ви позволява да контролирате температурата на водата. Ако в района ви има твърда вода, може да помислите за смесител, тъй като вероятността да се запушат е по-малка в сравнение с традиционната душ глава. Те са чудесни и за домакинства с малки деца или домашни любимци, тъй като ви позволяват да регулирате потока на водата с по-малко усилия. Що се отнася до стиловете, има два основни варианта, от които да избирате: за монтаж на стена и за монтаж на таван. Смесителите за стенен монтаж се монтират директно на стената на душа и са най-разпространеният тип смесители. Те са лесни за инсталиране, но трябва да се уверите, че разполагате с достатъчно място, за да ги монтирате над главата на душа.

Смесители за мивка в банята

Смесителите за мивка се предлагат в голямо разнообразие от форми, размери и стилове. Обикновено те имат един лост или копче, което управлява водния поток от крана, както и копче или лост за топла и студена вода. Смесителите за мивка се разделят на две основни категории: еднолицеви и двулицеви. Смесителите с един лост имат една ръкохватка, която контролира както температурата на водата, така и нейното количество. Те са чудесни за малки пространства, където искате всичко да бъде компактно. Смесителите с два лоста са по-традиционен стил и са най-подходящи за по-големи пространства. Тези смесители имат две ръкохватки: една за обема на водата и една за нейната температура. Този вариант е чудесен за пространства, в които искате да имате по-голям контрол върху водния поток.

Комбинирани смесители за душ/вана

Смесителят за душ/баня е специален вид смесител, предназначен за използване във вана или душ. Въпреки че смесителят за душ може да се използва и в двата варианта, смесителят за баня обикновено е най-подходящ за използване във вана. Смесителят за вана има различен дизайн от стандартната душ-глава, така че при монтирането му той ще изглежда малко по-различно от душ-главата. Смесителите за вана имат няколко различни варианта по отношение на дизайна. Някои от тях имат една ръкохватка, която управлява водния поток както от душа, така и от ваната, докато други имат отделна ръкохватка за всяка функция.

Смесители с двоен промивен клапан

Смесителят с двоен промивен клапан е специален вид смесител, който се използва само в банята. Когато включите водата, вентилът автоматично ще пренасочи водата към мивката или към тоалетната, в зависимост от това кой бутон на дръжката натиснете. Това е чудесна функция, която може да се използва в домакинства с малки деца или ако в къщата има човек с физически увреждания, който се затруднява да работи с нормален вентил. Вентилите с двойно промиване се предлагат както в разновидности за мивка, така и за тоалетна. Съществуват и такива, които могат да извършват и двете, които се наричат комбинирани клапани за промиване. Ако имате голяма баня, в която има и мивка, и тоалетна, може да помислите за комбиниран промивен вентил.

Смесител с единичен промивен клапан

Смесителят с един промивен клапан е специален вид смесител, който функционира като двойния промивен клапан, но се използва само за мивката. Това е чудесен вариант, ако разполагате с малка баня, в която има само една мивка.

Заключение

Съвременните смесители за баня са едновременно функционални и стилни. Независимо дали искате да замените стар смесител или да инсталирате такъв за първи път, има много видове, от които да избирате. Независимо дали предпочитате смесител за стена, или искате смесител за вана, има смесител за всеки. Когато избирате нов смесител, е важно да вземете предвид фактори като дизайн, дебит, възможности за монтаж и налягане на водата. Всички тези неща ще ви помогнат да решите кой смесител е най-подходящ за вашия дом. След като сте намерили идеалния смесител, можете да сте сигурни, че той ще издържи дълго време, благодарение на висококачествените материали, използвани в конструкцията му.