Петте най-горещи цвята за тази година за вашата баня

Чудите се защо често говорим за цветовете в интериорния дизайн? Освен, че цветовете играят ключова роля в нашето ежедневие, настроение и естетика. Това е добра причина да обновите вътрешните стени на вашия дом. Боядисването е един от най-лесните и икономични методи за цялостно променяне на образа и атмосферата в една стая. Нанасянето на вашия любим цвят незабавно ви носи настроение и придава нежно и свежо докосване на пространството. Дори и да не променяте друг елемент в декорацията, цветът на стената ще доведе до изключително приятен резултат. 

Сега, когато официално пролетта е тук, дойде време да обсъдим какви ще бъдат любимите цветове, които ще определят тенденциите в интериорния декор за следващите месеци на годината.

През 2016 всички си спомняме за хитовите два цвята Ведро Синьо (Serenity) и Розов Кварц (Rose Quartz). През 2017 г. От цветната палитра се избира за фаворит тропическия зелен цвят – Зеленина (Greenery), който се номинира за цвят на годината. С него на почит са зелените неутрални, меки цветове и сложни нюанси.  Стенната боя за 2018 г. е много по-плътна и забележима. Ако искате да събудите въображението си и да видите какви цветове може да се поберат във вашето собствено пространство, прочетете този пост.

Ултравиолетова боя за стени (Deep Purple)

Pantone посочва Ultra Violet като цвят на годината за 2018 г. и е лесно да се разбере защо. Розовото и сивото са изборите, които наблюдаваме през последните години във всичките им вариации. Този богат, специфичен нюанс на лилаво придава дълбочина и енергия на всяка стая.

Тюркоазена боя за стени (Cool Turquoise)

Досега винаги използваме тюркоазените и интензивни нюанси на синьо в малки дози и то най-вече в банята. Тази година, тюркоазеният цвят идва да направи наистина смело изявление на стената на модерната дневна. Ако не се чувствате готови за такава голяма промяна, можете да експериментирате с единична стена в стаята, която искате да опресните. Дори една повърхност в пространството е достатъчно, за да донесе естетическото обновяване, което искате да постигнете!

Ярък червен цвят

Както видяхме по-горе, изборът на цвят в декорацията на дома ще бъде много по-смел тази година, в сравнение с миналата. От списъка с най-горещите за 2018 г. цветове за стена не може да се пропусне цвета на огъня. Истината е, че такъв „ярък“ оттенък се нуждае от специално внимание, за да не създава прекомерно напрежение в пространството. Затова е по-добре да потърсите съвет от оценен професионалист, преди да направите такава голяма крачка.

Мистериозно черно

Очевидно е, че черното се завръща динамично в сферата на декорацията. Започвайки от банята, този стилен и луксозен цвят пристига в кухнята и скоро завладява всички помещения на къщата. Дали да го използвате смело в украсата на къщата си или да го ограничите само до някои малки декоративни елементи, той със сигурност ще даде на жилището ви нов облик през тази година.

Златна горчица

Един от любимите цветове от природата, който остава сред фаворитите и тази година е жълтото. Най-новата мания декоратори залагат на жълто-златист цвят, напомнящ горчица. Той се очаква да бъде една от най-добрите тенденции в декоративната боя за 2018 г. Този цвят лесно се адаптира към всички декоративни стилове и във всички области на къщата.

Питате се кой е перфектният избор? Според експертите, най-подходящия цвят за всеки от вас е този, който ви докосва и с него се отправяте на забавно пътуване обратно към 70-те години, за да запълните всяка стая на дома ви с щастие! Ако не обичате интензивните цветове и смелите избори в декорирането, мекият нюанс на горчицата е безопасен избор, за да дадете на вашето пространство чудесен, нов вид!

Източник: https://vsichko-za-baniata.com/