видове годежни пръстени

Кои годежни пръстени ще са най-предпочитани през 2017

Изборът на годежен пръстен не е лесна задача.

Наситен е с много значение и в същото време се предполага, че дамата ще трябва да го носи следващите поне 50 години на ръката си. Годежният пръстен е символ на любов и на бъдещото обвързване. Въпреки че класическите пръстени винаги ще са на мода, нищо не ви пречи да разгледате и малко по-съвременни модели. Все пак този пръстен се предполага, че в близкото бъдеще ще е неделима част от ръката на дамата, така че бижу, което е с по-модерен дизайн може да бъде точно толкова завладяващо, колкото и традиционния модел.

Ако вече в главата ви се е оформила идеята как точно ще предложите брак на избраницата си, то тогава остава само да изберете пръстен. Макар и да изглежда сравнително бърза работа, съвсем скоро ще откриете, че не е. Многото модели в магазините за бижута, предизвикват объркване сред мъжката част.

За да сте в крак с най-новите тенденции, направихме проучване, кои ще са десетте най-търсени трендове в годежните пръстени през 2017 година.

Минахме през моделите вдъхновени от епохата на крал Едуард VII и стигнахме до тези съвсем съвременни модели с преплетени основи.

Уникален ореол.

Годежните пръстени, които освен основен камък имат и допълнителен ореол от камъчета, са на мода в продължение на няколко години. Не сме никак изненадани от този факт, защото красотата на този вид пръстени е неописуема. Малките камъчета подчертават централния камък и го карат да блести по-силно. Както ще забележите и по-нататък, 2017 е годината на уникалните трендове – от сложните, винтидж модели до геометричните блестящи ореоли. Няма нищо лошо, ако ореолът напомня малко и на ретро дизайн.

Друга много готина идея за годежен пръстен с ореол, точно като годежните пръстени Somaha е, когато ореолът е направен от две кръгчета, които се кръстосват и по средата блести диамант. Естествено върху кръгчетата също има малки камъни, които подпомагат блясъка на диаманта. Това създава илюзията за огромен камък и много луксозно бижу.

Наскоро писахме и за историята на първата българска златна монета, вижте целия материал.

Цветните акценти при годежните пръстени.

През 2016 станахме свидетели на това как цветните камъни завладяха сърцата на всички дами. Днес, този тренд е все още толкова силен, само че малко изменен. Вече не е един цветен скъпоценен камък, вече са два и то – два различни. Представете си комбинацията от емералд и диамант на едно място – и двата са символ на щастлив брачен живот. Или пък два ореола в различен цвят, като единият примерно е с розови скъпоценни камъни ( модел от колекцията на Tiffany & Co.) Розовите камъни символизират чистата любов, която заобгражда брака.

Годежните пръстени вдъхновени от ерата на крал Едуард VII

Те притежават две много важни черти за всяка жена – сложност и женственост. Използвали са платина, диаманти, цветни скъпоценни камъни и много сложни плетки, така комбинацията от тези неща се превръща в символ на тази епоха. Ако харесвате винтидж изделията, няма как да не се заплените от прекрасните модели на годежни пръстени в този стил. Много от тях имат овална форма и са претрупани с камъни. Изработката е изключително детайлна и нежна. Ако искате да разгледате такива модели, можете да погледнете колекцията на T&H Baker, където ще откриете годежен пръстен с диамант в центъра. Покрай него в овална форма са разположени малки диаманти върху платинена основа.

Годежен пръстен с черни диаманти.

black diamonds carbonado

Ако искате пръстен, който ще се различава напълно от всички останали пръстени, то тогава трябва да се насочите към черните диаманти (Carbonado). Макар и нетрадиционно черният камък е предпочитан от жени, които се гордеят с разчупените си стандарти. Освен изтънчеността, която излъчват, черните диаманти се свързват и с твърдост и страст – това ги прави прекрасен избор за годежен пръстен. Класическата комбинация е от диамант с ореол от камъчета може да бъде добре нарушена ако диамантът се замени с черен.

Няколко годежни пръстени в един.

Този модел, при който няколко халки се събират в един пръстен, стана известен покрай бохо булките. Instagram и Pinterest са пълни с модели на пръстени съставени от цяла „купчина“ други пръстени. Това придава на пръстите на дамата по-издължен вид, особено ако пръстенът е съставен от две или три халки. За напълно завършен вид обаче всяка една от тях, трябва да е украсена с камъчета, оптималната комбинация е от златни халки с диаманти и розови камъни. Естествено, редът им може да се размества, което ги прави изключително удобни за по-дълго носене. Уникален дизайн е, ако към този тип годежен пръстен се добави скъпоценен камък, който е във формата на хвърчило.

Опалите

Мечтаният заместител на диамантите са опалите. Зашеметяващият камък има по-скоро мистично значение, благодарение на цветовете му, които се преливат и отразяват светлината. Освен красотата си, опалите са почитани и заради символизмът им на любов и лоялност – знак за дълъг и щастлив брак.

Опалът стои най-добре, когато е заобиколен от диаманти. Превъзходно изглежда на заострен, овален камък, комбиниран с диаманти. И ако трябва да сме в духа на традицията, то тогава спокойно можем да заявим, че пръстенът с опал се брои за „нещо синьо“. Освен синия цвят скъпоценният камък отразява и зелен и прасковен цвят.

Преплетени халки

Обожаваме романтичното значение на преплетените елементи – символ на вечната обвързаност и преплетеност. Символично представлява сливането на два живота в един, като резултатът е по-стабилна основа и красив дизайн. На този модел годежни пръстени подхождат кръглите скъпоценни камъни с малък ореол. Друга много добра комбинация се получава, когато се смесят два различни метала – примерно бяло и розово злато, които да подсилват блестящият ефект на скъпоценните камъни.

Годежен пръстен с рубини

Червените рубини са безпощадно романтични, особено ако са прикачени към златен пръстен. Заради червеният им дълбок цвят, те са считани за символ на страстната любов. Името с което и наричат много от майсторите на бижута е „скъпоценните камъни на сърцето“. Ценени и в миналото, те са използвани и в много винтидж модели. За почитателите на по-съвременните дизайни също има интересни варианти за използване на рубини. Уникална комбинация се получава, когато се съчетае огромен рубин с ореол от диаманти. По този начин рубинът контрастира и насища пръстена със страст.

Клъстерите

Клъстерите са дизайн, който ще остане и през 2017 година. На едно място се групират, скъпоценни камъни, които са с различен размер. Не е задължително тяхната подредба да е строга, даже колкото по хаотична е тя и колкото по-разпръснати са, толкова по-добре изглежда клъстера. За да придадете бохо вид на един златен пръстен, можете да го комбинирате с клъстер от диаманти. Клъстерите са харесвани предимно заради асиметричния си вид.

Раздвоената халка.

Въпреки че бумът на този вид годежни пръстени беше през 2016 година, ние залагаме, че ще има тяхно завръщане и през 2017. Тук основата се е разцепила на две равни половини, само да за може да бъде събрана и обединена в здрава връзка от диамант. Комбинацията е модерна и в същото време ненатрапчива и деликатна. Ако има перфектен вариант, как трябва да изглежда този модел, то това е розово злато комбинирано с диамант. Няма дама, която да остане равнодушна към този женствен модел. А ако и самите халки са обсипани със скъпоценни камъни, то тогава блясъкът става зашеметяващ.