Ръководство за грижа за възглавниците и завивките

Грижа за завивките

Правилната грижа за завивките ви е от съществено значение, за да изглеждат и да се чувстват свежи и оригинални като нови възможно най-дълго. Един от ключовите моменти, които трябва да запомните, е винаги да използвате плик за завивка, за да предпазите завивката от изпотяване, замърсяване и износване.

Завивки с естествени пълнежи

Всяка сутрин, когато оправяте леглото си, разклащайте завивката с естествен пълнеж, за да освежите пълнежа, като създавате движение на въздуха.

Завивките изискват редовно проветряване на чист въздух, което позволява на пълнежа да се освободи напълно абсорбираната влага и да се възстановява способността им да абсорбират влагата от изпотяването, което естествено отделяме в съня си.

Ако твърде често перете завивката си, може да причините деформиране на пълнежа и да намалите ефективността й с течение на времето.

Завивки със синтетични пълнежи

Само пухените завивки с пера и пух изискват разклащане. Не трябва да се разклащат пълнени с изкуствени влакна видове завивки, тъй като това може да доведе до разкъсване. Вместо това внимателно преместете завивката, за да създадете движение на въздуха, което все ще освежи пълнежа.

Редовно проветрявайте завивката си, като оставяте на открито за кратко време. Ако е необходимо изпиране, завивката може да се пере в пералня. Изперете завивката самостоятелно при цикъл от 60 ° C. Изплакнете обилно и изсушете напълно. Сушенето в сушилня става при ниска температура. Моля, обърнете внимание и ако минималният капацитет на барабана на вашата пералня е 7 кг, то следователно може да се наложи да се използва търговска перална машина.

Топ матраци

Топ матраците са предназначени да осигурят допълнителен комфорт или защита. В зависимост от материала обаче се определя как най-добре да се грижите за вашия топ матрак.

Памукът може да се пере при високи температури, за да се премахнат алергените. Измийте до 95 ° C, преди да изсушите и проветрете добре.

За топери с гъши пух – изперете при температури до 60 ° C, преди да изсушите старателно.