Правила и съвети за обзавеждане на кухня кухненски мивки

Правила и съвети при обзавеждането на малка кухня

Нанасяте се в нов дом и тепърва ви предстой обзавеждане на кухня или ще правите ремонт. Както всички знаем, кухнята е сърцето на дома – там се храним и сядаме на по следобедно кафе и разговори с приятели и роднини. Ако имате жилище с по-малка квадратура и големината на кухнята е ограничена, то не се притеснявайте – има няколко решения и идеи, с които да направите това помещение да изглежда по-ефикасно, голямо и оползотворено максимално.

Съвети при обзавеждане на кухня:

Разстоянията

Препоръчително е минималното разстояние от работния плод до шкафовете да е от 50 до 70 сантиметра. Това ще ви спести надигането на пръсти или ненужна чужда помощ, за да стигнете предметите в шкафа.

Мивката

За щастие още в самото проектиране на много домове е замислено мивката да бъде до прозореца. Това не само ще ви даде много по-приятна гледка, отколкото ако насреща си имахте стена, но и ще позволи на много повече естествена светлина да влиза във вашата кухня. Също така помислете какъв размер и форма да бъде кухненската мивка.

Шкафовете

Визията на много малките кухни значително може да се подобри ако ползвате отворени рафтове. Липсата на вратички внася един изчистен и модерен вид при обзавеждане на кухня. Отворените рафтове карат погледа ви да продължи към стената и така пространството ви изглежда по-голямо. Но тук е важно чиниите, чашите и другата посуда да са добре подредени, заемайки възможно най-малко място. Също добра идея е чиниите ви да са в един цвят и да са плътно подредени. Може да добавите някакви лични вещи или декорации зад подредените чинии или чаши –например някаква снимка или картина в рамка, или каквото ви дойде на ум.

Аспиратора

Той премахва неприятната миризма и дима, по време и след готвене. Така въздухът в кухнята ще се пречиства и ще се предпазите от вредните за мебелите мазни частици. Препоръчително е да бъде монтиран за разстояние не по-малко от 60см. от плота и мястото, на което готвите.

В днешно време хората максимално ценят удобството и комфорта си. Да създадете една ефикасна, удобна и същевременно красива кухня в малкото пространство, с което сте ограничени, вече не е трудно. Бъдете по-креативни и търсете оптимални варианти, чрез които ще превърнете място за готвене в царството на домакинята. Ние от Фат можем да ви помогнем в избора Ви.