хостинг за онлайн магазин

Хостинг за онлайн магазин – какво трябва да знаете, за да изберете подходящ план

Онлайн търговията продължава да се развива с бързи темпове, а причините за това са много. Като започнем от предимствата на онлайн шопингa и стигнем до пандемията, в условията на която дори и скептиците на този вид пазаруване се престрашиха да направят първите си поръчки.

Това от своя страна стимулира навлизането на нови играчи на пазара и води до по-голяма конкуренция, особено в по-търсените ниши.

Ако и вие планирате да започнете собствен онлайн бизнес, то едно от първите и много важни решения, които ще се наложи да вземете, е откриването на подходящ хостинг план за онлайн магазин.

В случай, че не сте сигурни кои са важните детайли, на които да обърнете внимание, не се тревожете. В следващите редове ще акцентираме именно на тях, за да ви помогнем да се справите успешно с избора на хостинг.

Запознайте се добре с видовете хостинг

Когато говорим за видове хостинг, традиционно може на откроим следните 3: споделен хостинг, VPS хостинг и нает сървър. Основната разлика е в това до каква степен вие притежавате хостинг ресурсите или с други думи какво е нивото на самостоятелност.

При споделените хостинги множество сайтове споделят общи ресурси, без да има предварително дефинирани правила. Така някои сайтове могат да ползват повече ресурси и в даден момент да не останат достатъчно за останалите.

Този тип решения са евтини, но и не особено надеждни за онлайн търговия, тъй като ако сайтът ви падне, това може да ви коства много загубени поръчки.

VPS хостингът е виртуален частен сървър, при който всеки от сайтовете получава предварително определени ресурси за самостоятелно ползване, които са описани в избрания хостинг план.

Това означава, че ресурсите са разпределени между отделните сайтове и всеки от тях има яснота с какво разполага. VPS хостингът е гъвкаво решение, което ви позволява да смените плана си с по-висок, когато настъпи момент на растеж за вашия онлайн магазин.

Ако това ви звучи като отлична идея за вашия онлайн бизнес, Cloud VPS сървърите на Clowbe могат да бъдат подходящото решение!

От гледна точка на самостоятелност, наетият сървър е най-високото ниво, тъй като всичките хостинг ресурси са само за вашия сайт. Това е чудесно, но трябва да имате предвид, че цената обикновено е висока.

Затова и наетите сървъри са предпочитана алтернатива за много големи онлайн магазини с висок трафик. В противен случай може да се окаже, че плащате повече за ресурси, които обаче не използвате.

На кои важни аспекти да обърнете внимание при избор на хостинг план?

Има няколко много важни неща, на които да обърнете внимание, когато търсите хостинг. Първо, разгледайте възможностите, които различните хостинг доставчици предлагат и отсейте тези, които отговарят на вашите конкретни нужди.

Важно е да мислите и за в бъдеще и да се подсигурите, че избраният от вас хостинг доставчик предлага и планове с повече ресурси. Не ви препоръчваме да сключвате договор, ако още отначало вече сте на най-високия възможен план, защото ако бизнесът ви продължи да расте, тогава ще се наложи да се прехвърлите към друг доставчик.

Не забравяйте да се поинтересувате от клиентското обслужване и техническата поддръжка. Важно е да можете да разчитате на хостинг компанията за навременно отстраняване на всеки възникнал проблем в тяхното поле.

Проучете какви са условията и компенсациите, които ще получите, в случай на загуби, причинени по тяхна вина. Всяка секунда, в която сайтът ви не е онлайн, ви струва скъпо – недоволни клиенти, нереализирани поръчки и пропуснати ползи.

Последно, но не и по важност – попитайте какви сървъри използва хостинг компанията. Надеджните доставчици изпозлват съвременна техника, за да гарантират на своите клиенти си качество и сигурност.