Как да изберете подходящ часовник за любима жена?

Не може да се отрече, че светът на часовниците е много мъжки свят. Но има и прекрасни женски часовници, които заслужават да бъдат носени.

Ако желаете да купите часовник за любимата си жена, има няколко важни неща, които трябва да имате предвид. Вижте тези съвети за правилния избор сред множеството дамски часовници на пазара.

Уловките

Има някои истини или дори универсални истини, които трябва да запомните, когато купувате дамски часовник. Например, известна марка часовници не е всичко, от което се нуждаете. Някои луксозни часовници от висок клас може просто да не се харесат (или дори да не са необходими) на дадена жена. 

От друга страна, почти всички дизайнерски часовници са добри и много марки доказват това. Но трябва да се внимава с вида на модния часовник, който една жена ще получи. 

Джеймс Ламдин е колекционер на часовници и експерт, който каза това за скъпите модни часовници: „На пазара на дамски часовници е още по-лесно да се объркате и да купите нещо, което наистина е надценено. Трябва да бъдете много внимателни“.

Какъв да бъде стилът? 

Изборът на стил или форма на един дамски часовник е важен. Класическата форма продължава да е кръгла, но някои жени предпочитат по-смелия, вероятно „по-мъжки“ часовник с квадратна форма. 

Правоъгълните часовници могат да бъдат много шикозни, докато часовниците в извити или други необикновени форми също могат да бъдат много забавни и със сигурност правят изявление със своите привлекателни линии. Различните видове часовници могат да варират от ежедневни до официални и по-функционални спортни часовници. 

Активните жени в движение са склонни да предпочитат тези по-неофициални часовници. Ежедневните часовници имат средни до големи циферблати, които са лесни за четене, обикновено са без бижута или очевидни украшения и са идеални за ежедневно носене или офиси и работни места, които имат непринуден дрескод. 

От друга страна, бижутерските часовници често могат да включват злато или платина, диаманти, перли, сапфири и други скъпоценни камъни или полускъпоценни камъни, включително кехлибар и обикновено са много по-официални. Вероятно всяка жена би се радвала да има точно такъв.

Всичко е в движението

Както при закупуването на всеки часовник, едно от първите неща, които трябва да решите, е дали да изберете механично или кварцово движение, обясняват експертите от https://www.timeup.bg/.

Механичното движение включва внимателно инженерство и опира до часовници, каквито традиционно всички познаваме. Те обаче могат да загубят време и не са толкова прецизни като кварцовия часовник, което е иновация, която завладя часовникарския свят през 70-те години. Кварцовите часовници наистина са по-практични, надеждни, обикновено струват по-малко и изискват по-малко поддръжка. 

Въпреки това, много жени днес, като мъжете, продължават да избират часовници с механично движение, поради огромната им привлекателност, дължаща се на тяхната традиция и изработка. 

Материал

Изгледът на дамския часовник е от решаващо значение, разбира се. В центъра на този външен вид са материалите, използвани за часовника. 

Златните часовници продължават да бъдат силно търсени и използването на злато вероятно е по-привлекателно за жените, отколкото при мъжете. В женските часовници се използват различни нюанси на злато, които включват много обичаното и класическо жълто злато, както и розово злато, бяло злато и розово злато. 

Харесва се и платина, често в комбинация с един от нюансите на златото, за да се придаде зашеметяващ двуцветен ефект. Неръждаемата стомана също се използва широко от часовникарите, но това е най-вече за да се придаде на часовника по-мъжествен и солиден вид. 

Керамиката се използва все по-често в съвременния дизайн на дамски часовници. Тя е по-практична за носене, не се надрасква и придава полиран и ефектен вид на дамския часовник. Също така, подобно на неръждаема стомана, е хипоалергенна, което може да бъде много полезно.

Е, готови ли сте с избора?