кое забравяме да почистваме

Кое е всичко, което често забравяме да почистваме?

Почистването е тема, която вълнува всеки човек, който уважава пространството, в което живее. Отдавна е отживелица, че само дамите са домакините в семейството и сме сигурни, че цялото семейство трябва да взема участие в хигиената на жилището. Но какво пропускате, когато става дума за правилно почистване ще ви подскажем в днешната статия.

Обърнете специално внимание на спалнята

Спалнята е едно много интимно място, което трябва да бъде поддържано изключително добре. Това е мястото, на което трябва да се насладим на истинска почивка и е важно да го поддържате без прах и с много внимание.

Започнете с преглед на самото легло и всички неговите принадлежности. Ако скоро не сте сменяли матрака си сега е моментът да го направите, като изберете от Sleepzone. Често забравяме, че при не добра поддръжка на матрака може да се развият организми, които да влияят трайно да съня ни и цялостното ни здравословно състояние. Затова се заемете с избора на нов матрак и прегледайте спалното си бельо.

Тук е моментът да се насочите и към възглавниците си, които с времето се деформират и не можете да спите ефективно. Опитайте да ги перете често и ако тяхната функция се разваля то е време за нови любими възглавници. Тук е важно и да не забравяте да сменяте спалното си бельо независимо, дали е зима, или лято. Телесните течности се попиват в матрака, ако няма протектор, а ако имате е важно да го перете на поне 60 градуса, както и спалното бельо.

Често забравяме да почистваме дъските, от които е изградено леглото и то по-скоро дъската, на която облягаме главата си, докато гледаме интересен сериал. Тази дъска се замърсява силно от естествените олия на скалпа и е важно да бъде добре почиствана всяка седмица. Заемете се с намиране на антибактериални препарати, които да не нарушат целостта на материите, но да успеят да почистят замърсените места.

Замърсяванията по останалата част от дома

Банята и тоалетната са местата, които най-много се замърсяват и особено внимание трябва да се отделя на тоалетната. Ясно е, че всички поддържаме вътрешността и максимално чиста, но какво остава за външната част. Тя често се подценява, а истината е, че задържа много замърсявания, които дори влияят на въздуха, който дишате. Затова при следващото почистване обърнете внимание на тази част. Същото важи и за стените на банята, които си мислим, че нямат нужда от поддръжка, но това не е така. Както самите плочки, така и фугите задържат мръсотия, която трябва да се почиства веднъж в месеца.

Когато забърсвате прахта опитайте да минете с парцала и над всички врати. Ще останете изненадани колко много прах се събира там, а това е място, което вероятно никога не сте почиствали. Същото важи и за ключовете за осветлението, както и самите врати и дръжките им. Определено там се задържа голяма мръсотия, защото ежедневно се пипат от всички членове на семейството и от любимите ни гости. Използвайте лек препарат с антибактериално действие и не пръскайте директно върху материалите.

Отделете необходимото време, за да се погрижите за местата, които често забравяте. Важно е да поддържате добра хигиена, за да сте сигурни в качеството на живот, който предлагате на себе си и вашите близки. Кое е първото място, което ще почистите?