зимни дрехи за деца

Перфектният зимен гардероб за всяко дете

Зимният гардероб на децата се изменя с всяка година, но и е достатъчно близък до миналите години, за да можете да вземете някои идеи от тогава. Основните неща, които ви трябват вероятно познавате добре, но нека ви припомним кои са най-важните зимни находки в гардероба на детето ви. А след като направите списък ще е време за пазаруване.

Обърнете внимание на обувките

Обувките трябва да са първото, към което да се насочите, защото обувките наистина са определящи за целия зимен период. Потърсете високи ботуши, които да стигат до под коляното, за да може да предпазят детето от големите снежни преспи. След това се огледайте в изработката на обувките, за да сте сигурни, че няма да пропускат, че шевовете са прави и добре изработени, също не забравяйте материала отвътре да е топъл, мек и достатъчно дебел. Обувките са от особено значение за перфектно преживяване навън, затова не правете компромис с този избор.

Внимание към зимните дрехи

В гардероба на едно дете винаги трябва да присъстват качествени дрехи, за да може да се чувстват удобно и да им е достатъчно топло. Има множество магазини, в който можете да купите необходимите дрехи за зимата, но онлайн се насочете към дрехи за деца Doniceta, които ще ви предоставят всичко необходимо. Дрехите трябва да са от качествени материи, най-добре е да се насочите към памук, който да запази топлината или обработена вълна, която да не боцка кожата. Бъдете внимателни при избора на размер, защото е много вероятно под блузата да има потник, а под панталона – клин, затова винаги взимайте малко по-големи дрехи, за да можете да слагате други, отдолу и отгоре. 

Качественото яке

Качественото яке ще бъде определящо за приятното изкарване на децата през зимата. Винаги се насочвайте към онова, което има качулка, за да предпазва детето от вятър. Материята да се пере лесно и да може да изсъхва бързо, защото аварии стават всякакви. Джобовете да са дълбоки, за да може да поставят ръцете си вътре, заедно с ръкавиците. Колкото по-дълго е якето, толкова повече ще е предпазено тялото, но имайте предвид, че ще е по-трудно придвижването, защото коленете ще са ограничени. 

Якето отвътре трябва да е с мека и топла материя, която да задържа топлината, а отвън да не позволява на влагата да навлиза и детето да остане сухо при всяка ситуация. Хубаво е да се насочите към моделите, които имат, и цип и копчета, за максимално запазване на топлината.

Аксесоари

Аксесоарите, които ще изберете през зимата, трябва да са наистина много качествени, за да може да си свършат работата. Ако детето ви си губи шапката или го дразни, че се сваля лесно, може да купите такава с връзки. Ръкавиците може да изберете, като се насочите към непромокаема външна материя и топла вътрешна, която да задържа топлината и да не мокри ръцете на детето ви. Шалът може да е по-къс, но достатъчно дебел, за да пази носа и лицето, но да не се влачи след детето. Може да вземете и дебели, вълнени чорапи, които да предпазят краката от студа и да са удобни за ходене в обувката.