Плочки за малка баня

Какви плочки да избера за малка баня?

Малките бани трябва да бъдат обзавеждани внимателно, за да не ограничим и без това малкото пространство. Това важи и за плочките. Макар различните видове плочки да не заемат различно пространство, видът и цветовете им могат визуално да смалят банята. Затова, използвайте колкото време ви е нужно, за да изберете правилните. Най-добрият начин е да разгледате вариантите в добър магазин за плочки. Един от най-добре заредените и препоръчвани от клиентите е Keranova.

А сега, нека разгледаме най-подходящите плочки за малки бани.

Метални плочки

Плочки за малка баня - метални

Металните плочки са чудесен акцент за малка баня. Те могат да бъдат намерени в гама от смели нюанси и добавят допълнителен слой блясък към всяка стая. Те могат да се използват за различни цели, от гръб до акцентни плочки до рамка за огледало и стенни плочки за баня. Освен това, те също са лесни за почистване.

Металните плочки имат лъскаво покритие, което ги прави да изглеждат модерни и стилни. Те също така пасват чудесно на бели мивки и хромирани дръжки, така че са чудесен избор за по-малки бани.

Гланцови плочки

Плочки за малка баня - гланцови

Малката баня може да се възползва от използването на лъскави плочки. Тези плочки отразяват светлината и правят пространството да изглежда по-голямо. Има обаче редица неща, които трябва да имате предвид при поставянето на плочки. Те включват дизайн, материал и ниво на влажност. Освен това може да искате да избягвате използването на големи огледала във вашата баня.

Когато избирате материалите за пода на вашата баня, уверете се, че сте избрали материал, който няма да абсорбира много вода и мръсотия. Например, лъскавите плочки са лесни за почистване и не улавят мръсотията толкова лесно, колкото матовите плочки. Те също така помагат за увеличаване на количеството светлина и озаряване на тъмните зони.

Плочки с ефект на дърво

Плочки за малка баня - имитация на дърво

Използването на плочки с ефект на дърво във вашата малка баня може да създаде уникален външен вид, като същевременно запази топлината и комфорта на традиционния дървен под. Тези плочки са направени да изглеждат като истинско дърво, със снимка на дърво или камък с висока разделителна способност, залепена към сърцевината. След това се нанася защитно прозрачно покритие, за да се предпази от надраскване. Подовата настилка е водоустойчива и може да се използва в целия дом и е достъпна и лесна за поддръжка.

Можете да намерите много различни видове подови настилки с ефект на дърво, от SPC винил и WPC винил до керамични и порцеланови плочки. Страхотното при тези подове е, че са водоустойчиви, което ги прави чудесен избор за малки бани. Те също са все по-популярен избор за собствениците на жилища, които искат да направят баните си по-луксозни.

Мозаечни плочки

Плочки за малка баня - мозаечни

Мозаечните плочки са чудесен начин да създадете персонализирана визия в малка баня. Независимо дали имате душ или вана, мозайката може да се използва за покриване на почти всяка повърхност. Чрез добавяне на текстура и персонализиран дизайнерски елемент, мозайката може да направи малката баня да изглежда просторна. Експертът по плочки Кейт Стърлинг, ръководител на отдела за маркетинг и дизайн в AKDO, разкрива как да използвате мозайки, за да направите малката баня да изглежда по-голяма.

Съобразете се с цветовата схема и цялостната визия на банята. Например, ако имате бели стени, може да искате да изберете тъмен под. Малките черни мозаечни плочки може да изглеждат твърде много върху бели стени.

3D плочки

Плочки за малка баня - 3D

3D плочката е интересен начин да придадете дълбочина на равна стена. Тенденцията в декорирането на дома е далеч от чистите, монохромни структури и към повече артистични характеристики. Не само е практично, но и изглежда страхотно! Освен това може да внесе модерно и смело усещане във вашия дом.

Триизмерните плочки са чудесен начин да придадете на банята си интерактивно и многофункционално пространство. Предлагат се в различни форми и размери, така че можете да изберете този, който най-добре отговаря на размерите на вашата баня. В допълнение към това можете да избирате между ярки и естествени цветове за вашите 3D плочки.