Предимства на тебеширена боя

Предимства на тебеширена боя

Независимо дали търсите боя за вашите кухненски шкафове или техника за боядисване на вашите вътрешни стени, тебеширената боя може да ви осигури разнообразие от различни предимства. Като за начало, той е много издръжлив материал и може да се използва за създаване на двуцветен ретро ефект. Освен това е нетоксичен и може да се използва върху почти всичко.

Може да покрие почти всичко

Независимо дали искате да ремонтирате стая или просто да освежите мебелите си, тебеширената боя може да покрие почти всичко. Неговата гъвкавост означава, че можете да го приложите към мебели, стени, библиотеки, метал, стъкло, гипс или бетон.

Преди да започнете, ще трябва да почистите повърхността. Можете да използвате кърпа от магазина, за да избършете праха и отломките. След това заредете дунапренов валяк с висока плътност с тебеширена боя. Повторете, докато цялата повърхност бъде покрита.

Когато нанасяте първия слой, ще искате да го нанесете с дълги, еднопосочни движения. Също така трябва да дръпнете ролката назад и да направите още едно движение в същата посока.

Предимства на тебеширена боя - универсална

След това леко шлайфайте повърхността. Може също да се наложи да отстраните всички дълбоки драскотини. Това помага да се предотврати износването на боята при многократно почистване.

След като първият слой изсъхне, можете да добавите втори слой. Ще искате да го оставите да се излекува поне три дни. Ако искате да запазите оригиналния цвят, можете да използвате прозрачен восък, за да запечатате боята.

Може да създаде красиви ефекти

Използването на тебеширена боя за създаване на двуцветен тревожен ефект е една от най-популярните техники за боядисване. Когато се използва правилно, тази техника може да придаде на мебелите ви ретро вид, без да изглеждат като боядисани.

Процесът е прост. Първо, трябва да почистите мебелите. С помощта на обикновена кърпа можете да се отървете от праха и мръсотията.

След това можете леко да шлайфате областта, за да разкриете оригиналното дървено покритие. Не използвайте шкурка, която е твърде фина. Най-добри резултати ще получите от шкурка, която е най-малко 180 песъчинки. Можете също така леко да шлайфате зоните, през които искате да прозира тъмният цвят.

Предимства на тебеширена боя - красиви ефекти

Друг добър начин да почистите мебел е сухата четка. Това работи най-добре на дълги хоризонтални участъци. Единственият проблем с този метод е, че ще имате нужда от сдържаност и леко докосване.

Техниката на двуцветно изтощаване е един от най-лесните и ефективни начини за пресъздаване на външния вид на антични мебели. Можете да започнете с нова част или можете да използвате стара мебел.

Издръжлив материал

Независимо дали искате да боядисате стена или да лакирате мебел, издръжливата тебеширена боя е идеалният избор. Боята е евтина, лесна за нанасяне и има красив завършек. Финишът ще издържи дълго време и може да бъде защитен с восък.

Можете да намерите издръжлива тебеширена боя в много магазини за хардуер, магазини за строителни материали и други магазини за търговия на дребно. Ако не сте сигурни дали е подходящ за вас, може да поискате съвет от опитен художник с тебешир.

Устойчивата тебеширена боя обикновено се нанася на няколко тънки слоя. Можете да използвате дунапренова четка за по-гладко покритие. След като всеки слой изсъхне, можете да нанесете восък или лак, за да защитите покритието. В зависимост от вашите нужди можете да добавите и тъмен восък за винтидж вид.

Предимства на тебеширена боя - издръжливост

Без токсични вещества

Използването на тебеширена боя е не само чудесен начин да украсите дома си, но и безопасен, нетоксичен вариант. За разлика от млечната или акрилната боя, тебеширената боя е на водна основа и съдържа ниски нива на летливи органични съединения (ЛОС).

Когато се прилага правилно, тебеширената боя е нетоксична, без мирис и няма да отделя вредни изпарения във въздуха. Трябва обаче да вземете предпазни мерки, когато декорирате с него. По-конкретно, не трябва да използвате тебеширена боя, ако сте бременна или ако имате чувствителен нос или храносмилателна система.

Въпреки че тебеширената боя е преди всичко нетоксичен продукт, някои негови версии могат да съдържат вредни съставки. Ако сте загрижени за здравето си, трябва да се свържете директно с компанията. Можете също да потърсите онлайн допълнителна информация за това какви видове токсини присъстват в боята.

Друга причина да изберете нетоксична боя е, че е безопасна за деца и домашни любимци. Повечето разновидности също са хипоалергенни. Могат да се използват върху мебели и други домакински повърхности.

Ако и вие искате да създадете красиви покрития в дома си, доверете се на Fortuna Paints. Те предлагат за тебеширена боя цена, която няма да навреди на вашия бюджет.