кожени аксесоари, кожени, дрехи, кожени обувки

Топ причини да носим кожени аксесоари , обувки и дрехи

Светът се променя и заедно с това и нашият подход към потреблението. Тъй като въздействието на глобалното затопляне се влошава, много потребители преосмислят какво купуват и каква част от него.

„Местен“, „органичен“ и „минимализъм“ са модерни думи, от които много от нас са привлечени. А някои хора поставят под въпрос необходимостта да ядат животни или да носят кожени аксесоари и дрехи и пух.

Употребата на животни за хранене и мода е етична дилема, която много хора поставят под съмнение. Но повечето се съгласяват, че ако животните са добре третирани, те не са в опасност и тогава за нас е приемливо да ги използваме и консумирамe.

Употребата на животни е неразделна част от живота на много хора и е свързана с основни продукти в нашето ежедневие. Такива са лекарствата, храната и облеклото.

Животните се използват в медицината

Животните се използват при медицински тестове, за да се намерят лекарства за животозастрашаващи заболявания.

От векове животните са част от прехранта на човека

Ядем животни и въпреки че някои хора се съмняват в необходимостта да се прави това, има много доказателства, че не е нужно то да вреди на планета ни. Всъщност много от земята  е по-подходяща за пасища, отколкото за земеделска обработка.

Отглеждането на животни осигурява тор

Оборският тор се използва за обогатяване на почвата и за отглеждане на култури впоследствие. Но ако сме загрижени за възможни въздействия, малкото намаляване на количеството месо, което консумираме, може да допринесе много. Особено ако намалим и отпадъците, които произвеждаме всекидневно.

Използваме козината животните за кожени аксесоари и дрехи

И накрая, ние носим много видове животински продукти, за да се предпазим от външната среда. Модата може да не е от съществено значение, но облеклото е. Необходимостта да се стопляте в студено време е въпрос на живот и смърт.

Кожените аксесоари са неразделна част от облеклото на някой народи

Ако живеете в студена страна, ще ви трябват дрехи, които да ви предпазват от стихиите, а изборът ви трябва да включва кожа, пух и други животински продукти. Защо? Защото няма жизнеспособни алтернативи. Разбира се, по естетически причини можете и все по-често да залагате на кожени аксесоари.

Ако наистина ни е грижа за околната среда (а всички трябва, защото нищо друго няма значение, ако нямаме вода и храна и чист въздух), ще искаме да купуваме устойчиви модни продукти, които използват производствени процеси, които не са твърде вредни за околната среда, които са дълготрайни и които са биоразградими. Точно това са кожите на животните.

Да, те не са перфектни; кожите и пуховете използват химикали при тяхната обработка, както и всички останали текстилни изделия, а понякога земеделието оказва въздействие върху околната среда. Но когато видите колко дълго трае доброто кожено палто или висококачествените кожени аксесоари – като чанта, ще разберете, че екологичните щети са минимални в сравнение с продължителността на живота на изделието.

Ето и няколко причини, поради които можем и трябва да носим кожа и пух, и всички тези причини сочат към факта, че просто няма жизнеспособни алтернативи на това.

Няма алтернативи на кожени аксесоари, които да са биоразградими

Синтетичните алтернативи на козината и пуха отнемат много повече време за биоразграждане (50 години за обработена кожа срещу 500+ години за полиуретан) и дори когато те са „биоразградени“, все още има остатъци от пластмасовите частици в почвата, които сега се намират в нашите океани.

Няма алтернативи на кожени аксесоари и дрехи, които да са устойчиви

Синтетиката се произвежда от странични петролни продукти. Вероятно знаете, че петролът не е възобновяем ресурс. Проблемите, причинени от добива и транспортирането на петрол, са само част от въпроса, а нека не започваме с политическите въпроси като войни и други.

Животните са възобновяем, устойчив ресурс.

Няма алтернативи, които да са толкова дълготрайни

Докато фалшивата кожена рокля или пола може да седи на сметището няколкостотин години по-дълго от истинския си колега, това не означава, че е по-дълготрайна в модна перспектива. Когато се поддържат добре, кожени аксесоари и дрехи могат да издържат десетилетия, но това не се отнася за фалшивата кожа.