Вегански десерт торта

Защо веганските сладкиши станаха популярни?

Няма човек, който да не обича сладки изкушения. Според Асоциацията на предприятията за производство на сладкарски изделия средно всеки човек изяжда 25,2 кг сладкиши годишно. В същото време тази цифра нараства всяка година. Интересното е, че всъщност повечето хора не обръщат значение на факта дали консумират обикновен или веган десерт. Ако е вкусно, достатъчно сладко и не е много скъпо, хората ще го купят.

Малко хора знаят обаче, че вегански торти могат да бъдат толкова сладки, колкото и обикновените. Сладкарите обаче отбелязват, че хората по-често обръщат внимание на състава на сладкарските изделия и правят избор в полза на най-малко вредните сладкиши и торти. Отбелязва се, че броят на привържениците на правилното хранене нараства сред новото поколение, и хората по правило, отказват даден продукт, ако той не е достатъчно „еко“ и „естествен“.

Световна тенденция

Вегетарианските сладкарници пробиват път не само в България и в Европа, а в САЩ и дори Азия. Вегетарианските продукти се появяват и в асортимента на големите производители на пазара. Чуждестранните анализатори смятат, че темпът на продажбите на вегетариански десерти ще се увеличава всяка година. Малките предприятия, като частните производители на торти, също постепенно преминават към естествени сладкиши.

Експертите смятат, че сладкарите, които въведат в асортимента си веган торти и десерти, ще заемат водеща позиция в продажбите в бранша.

Нашият асортимент в онлайн магазин и веган сладкарница софия RawCakes включва голям брой здравословни продукти: вкусни вегански торти, вегански сладкиши и бонбони. Ако не знаете откъде да започнете – препоръчваме ви да опитате от всичко. Сладкарничката се намира на улица Милин Камък 9 в София и предлага също кето десерти, сурови сладки и зеленчукови торти.

Повечето от нас се наслаждават на десерти всеки ден, било то сладкиши, сладолед, бисквити, парчета торта, бонбони. Но колкото и да харесваме вкуса им, всички знаем, че традиционните сладкиши не са най-здравословните. В RawCakes ви предлагат начин да се насладите на десертите в техния здравословен вариант, който е също толкова вкусен.

Какво не съдържат веганските торти?

Суровите веган торти са точно това, което името казва: без животински продукти и без термична обработка. Веган десертите имат предимство пред не-веганските сладкиши, тъй като не съдържат животински продукти.

Докато яйцата и млечните продукти са основните храни за повечето от нас, те могат да носят много рискове за здравето, особено когато се използват прекомерно. Термично необработените десерти са още по-ценни.
Значението на суровите храни в нашата диета е все по-важно, тъй като е установено, че прекомерното готвене води до изчезване на ензими, витамини и минерали от структурата на храната. Ензимите, необходими за храносмилането ни, престават да функционират, когато храната се нагрява над 40ºC. Липсата на ензими в нашата диета може да предизвика, освен забавено храносмилане, стареене на организма и появата на свързани заболявания. Наличието на ензими е може би основният стимулиращ здравето фактор в суровите храни.