Безплатни обяви – онлайн бизнес

Безплатните обяви отдавна са популярен онлайн бизнес. Въпреки наличието на големи и масивни платформи за търговия като OLX, Базар и др., Бизнес идеята за рекламен сайт продължава да привлича предприемчиви хора. Дори на такъв наситен пазар има интересни ниши, в които можете да започнете интернет бизнес с минимални инвестиции или дори от нулата. Основното е да можете да намерите такава нужда от потребител, която е слабо покрита от големи играчи. Но в същото време пазарната ниша трябва да има достатъчен търговски потенциал. А предлаганата услуга трябва да помогне на потребителите да решат много специфичен проблем. В този случай специализираните рекламни сайтове могат успешно да се конкурират с големи портали.

Business Market като търговска платформа за бизнес възникна поради факта, че създателите видяха сегмент от пазара за търговия с търговски активи, който бе представен в интернет под формата на табло за съобщения. Основният фактор, който съществено отличава Business Market  от другите сайтове за продажба на бизнес , е възможността да се пуска реклама безплатно . Докато брокерските агенции предоставят такава услуга само на платена основа със значително по-лоша функционалност на ресурсите. Пример за Business Market ясно показва, че дори и за такава популярна бизнес идея като безплатни сайт за обяви, можете да намерите приложение, ако видите нови възможности.

Бизнес идея: Онлайн бюлетин

Примери за специализирани рекламни сайтове, които се фокусират върху конкретни пазарни сегменти, могат да бъдат намерени и в Интернет. По-специално, първоначалната идея е безплатна обява с музика. Сайтът привлече вниманието ни, защото не е само онлайн ресурс на музикални теми. И услуга, в която можете да продавате и купувате винилови плочи, компактдискове и дори аудио касети, които бяха толкова популярни преди дигиталната ера!

Изглежда, че в нашата дигитална епоха, когато всяка мелодия може бързо да бъде намерена и изтеглена в Интернет, за всеки ще бъде интересно да закупи аудио записи от медиите на 20 век. Но съдейки по броя на офертите в борда на безплатни обяви за любителите на музиката, създателите на сайта откриха много интересна област на дейност.

В края на краищата има цял слой ценители на музиката, които са ангажирани с аналогов звук. А някои редки винилови плочи могат да бъдат от значителна полза за колекционерите. Има дори специализирани магазини, които продават „редки“ медии и музикално оборудване за възпроизвеждане. Да не говорим за факта, че за хората, които са родени и израснали в ерата на „Бийтълс“, „Дийп Пърпъл“, „Пинк Флойд“ и други известни изпълнители, наличието на оригинален запис или диск с любимия ви албум у дома означава много.

В същото време не мина толкова време, тъй като „винилови“ и аудио касети бяха много популярни. По онова време те практически бяха единственият начин да съхранявате и слушате записите на любимите си музиканти. Със сигурност много от вас все още имат стари записи и компактдискове у дома и не знаете какво да правите с тях. Безплатно табло за музикални бюлетини може да ви помогне да ги продадете. За някои много редки винилови плочи днес можете да получите много прилични пари.

Винилови записи – безплатни обяви

Откъде да започнете да създавате безплатен сайт за обяви?

Времето, когато беше важно да се създаде универсални табла за обяви на принципа „всичко за всеки“, вече мина. Масовите сайтове за реклами, където „всичко е за продажба“, са здраво укрепени на пазара. Новите проекти са изключително трудни за конкуренция с тях. В технически план, за да се направи сайт за обяви изглежда проста задача (тук има много „клопки“). Маркетингът и популяризирането на нов проект за масовия пазар ще бъде трудна и скъпа задача. За да се конкурираме с „Големите“, ще са необходими бюджети, които възлизат на стотици хиляди долари. Същото важи и за специализирани портали на популярни теми: недвижими имоти, автомобили, търсене на работа и т.н.

Но високоспециализирани рекламни сайтове могат да бъдат създадени с минимални инвестиции. По-скоро инвестирането на пари може да бъде малко и ще трябва да отделите много време и усилия. Защото основният проблем е популярността и посещаемостта на сайта за обяви. Днес в интернет има толкова много сайтове, че е изключително трудно един млад проект да пробие челните позиции в търсенето. И тук ключовата роля ще играе значението на темите на сайта за потребителите.

Но както показва собственият ни опит и горният пример за борд от безплатни реклами за „музика“, ако можете да намерите интересна и незаета насока, тогава бизнес идеята за рекламен сайт може да бъде успешна и печеливша. Следователно, първото нещо, което трябва да започнете да създавате е безплатен форум за обяви, и да търсите пазарен сегмент, който все още не е зает и има добър търговски потенциал.

Какво представляват таблата за обяви?

Разбира се, няма официални класификации на рекламните сайтове. Но на практика класификациите могат да бъдат разделени според следните критерии:

1.безплатни табла за обяви. Както подсказва името, тези ресурси предоставят възможност за безплатно пускане на реклама. Броят на безплатните услуги може да е различен, но поради липсата на финансови бариери такива сайтове стават най-масовите.

2.платени табла за съобщения. В чистия си вид такъв вид не се срещат. Напълно платените обяви са по-често срещани на Запад и най-често работят въз основа на абонамент, например за получаване на някаква важна търговска информация.

3.универсални класификации. Най-големите онлайн платформи за подаване на реклами традиционно имат най-широката рубрика. Тук можете да поставите оферта по почти всяка тема. Следователно те се наричат ​​универсални.

4.тематични портали. Обикновено това са интернет платформи, които се фокусират само върху 1-2 големи области: продажба и отдаване под наем на недвижими имоти, търговия с автомобили, търсене на работа и др.

5.специализирани рекламни сайтове. Платформи за търговия за отделни, тясно насочени пазарни сегменти. Като например уебсайт за продажба на бизнес или безплатни обяви с музика.

6.marketpleysy. В основата си всеки пазар е една и съща платформа за съобщения. Само в този случай платформата вече има по-сериозна функционалност и ви позволява да организирате целия цикъл на продажбата на стоки или услуги. Най-ярките примери са Amazon и AliExpress.

Бизнес процес на бюлетина

За „непосветения“ потребител, таблата с реклами изглеждат много прости на външен вид. В крайна сметка, какво е толкова сложно – регистрирайте се, публикувате безплатна обява и получавате заявки от клиенти. Но зад външната простота се крие много голямо количество работа и задачи.

Алгоритъм за създаване на сайтове за обяви:

– анализ на пазара и подбор на теми за ресурси

– избор на име на домейн и регистрация на име на домейн

– избор, конфигуриране и тестване на техническа платформа

– организация на всички вътрешни процеси и системна логика

– първично попълване на съдържание

– SEO оптимизация и промоция

– реклама и ангажираност на потребителите

– поддръжка на потребителите

– техническа поддръжка на работата на платформата

– модериране на рекламата

– непрекъснат анализ и модернизация на системата

И всеки от тези елементи изисква щателна работа. Бюлетинът е сложен хардуерно-софтуерен комплекс. Такъв ресурс е много по-сложен по отношение на създаването и поддръжката от обикновен сайт и изисква постоянни усилия за поддържане на производителността.

Начини за осигуряване на приходи от табла за съобщения

Всеки проект, който е създаден с търговска цел, има за цел да реализира печалба. Дори безплатните табла за обяви не са създадени по алтруистични причини. В зависимост от посоката на ресурса, стратегията за неговото създаване и развитие, формата и логиката на поставяне на рекламите са възможни различни начини за осигуряване на приходи от сайта на рекламите:

предоставянето на платени услуги (VIP-обяви, издигане до ТОП, подчертаване и фиксиране в определени блокове съдържание, платено разположение над лимита, платени категории и т.н.)

рекламни услуги на сайта (поставяне на банери, рекламни статии и материали на директни рекламодатели)

контекстуална реклама (Google AdSense и др.)

платен достъп до определени секции или данни за контакт на създателите на реклами

други начини за генериране на доходи (тийзър мрежи, продажба на трафик и връзки, платени бюлетини и др.)

заключение

Както можете да видите, процесът на създаване и поддържане на табло за съобщения има много нюанси. Но ако успеете да намерите интересни теми и незаета пазарна ниша, реализирането на подобна бизнес идея може да донесе много пари. Днес цената на сайтове като OLX вече се оценява на милиони долари. И като се има предвид нарастващото търсене на платформи за търговия в Интернет, популярността на пазарите само ще расте.