стелажи са склад

Защо е необходимо да инвестирате в качествени стелажи за вашия склад?

Дейността на вашия склад е пряко свързана с ефективността на вашия бизнес и удовлетворението на вашите партньори и клиенти. За да функционира той по-най-добрия начин, позволявайки ви да съхранявате нужните количества стоки и да изпращате поръчки в кратък срок, неговата организация е от съществено значение. 

Едно съвременно решение, което ще ви помогне да изпълните всичко това е инсталирането на подходящите складови стелажни системи. Добрата новина за всички мениджъри и собственици на складове е, че производителите днес предлагат голямо разнообразие от стелажни системи, за да откриете най-подходящия вариант за вашите нужди, в зависимост от типа на стоките, които ще съхранявате, тяхното тегло, свободното място, с което разполагате и т.н. 

Ето няколко убедителни причини защо е необходимо да инвестирате в качествени стелажи за вашия склад:

Възползвайте се максимално от наличното пространство

 Ограниченото пространство за съхранение е проблем, с който рано или късно повечето складове се сблъскват. Инвестицията в стелажи е чудесна възможност да внесете по-добра организация и ефективност на процесите. Стелажите за вертикално съхранение предоставят възможност да съхранявате повече стоки върху същата складова площ, което е голямо предимство, особено за малките складове. 

Бърз достъп до нужните стоки 

Още една причина, поради която наистина си струва да направите тази инвестиция е, че изборът на подходяща складова система ще ви позволи бърз и лесен достъп до нужните стоки. Стелажите позволяват да имате достъп до стоките и от двете страни, както и може удобно да работите с мотокар за повдигане и пренасяне на стоките, което помага по-бързо изпълнение на поръчките. Това е особено важно, тъй като ви осигурява по-висока производителност какво и намаляване на времето за изпълнение на поръчките. Това пък от своя страна означава, че ще може да се радвате на повече доволни клиенти и партньори. 

Безопасност на служителите 

Колкото и неприятно да звучи, трудовите злополуки далеч не са рядкост. Естеството на работа, както и наличието на множество тежки и обемни предмети в склада, крият рискове от инциденти. Освен че е задължително да инструктирате служителите да спазват общите инструкции за безопасност, а също и да ги обучите как правилно да използват наличната техника, нужно е да се погрижите и за подредбата на стоките. Високите и тромави купчини от палета или кашони, могат лесно да бъдат елиминирани с подходящите стелажи, върху които стоките да бъдат подредени. Производителите предлагат устойчиви и здрави метални стелажи, които издържат тежки товари и гарантират високо ниво на безопасност. 

Повишена ефективност 

Последно, но не и по важност, всички изброени вече предимства ще осигурят по-висока ефективност на процесите в склада, което означава по-бързо изпълнение на поръчките, по-малко загуба на време и пари. 

Всичко казано дотук трябва вече да ви е убедило, че стелажните системи не са просто скъпа прищявка, а инвестиция, която има потенциала да донесе много предимства на всеки бизнес. Ако сте в търсене на подходящо решение, което да отговори на конкретните нужди на вашия бизнес, може да изберете от наистина голямото разнообразие от видове. Направете обстойно проучване на стелажи онлайн и вземете правилното решение!