Идеи за актуализиране на дома

Отървете се от безпорядъка и поддържайте отлична хигиена в жилището. С този пост ще ви дадем няколко полезни съвета как да актуализирате вашия дом.

Кухнята

Ако кухнята е със скромна квадратура може да инсталирате плот или бар  и да включите бар стол – един или повече. Така ще осигурите повече пространство за движение.

Кутии за плотове в игриви щампи и ярки цветове не само осигуряват допълнително съхранение, но и ще освежат вашата кухня.

Отговорете си на въпроса колко често наистина сте използвали вашата домашна хлебопекарна? Освен ако не сте запален хлебар – наистина ли имате нужда от всички тези джаджи?

Нека си признаем, че всички ние мечтаем за чиста и подредена кухня. Кой не обича да разглежда лъскави списания със снимки на кухни с чисти повърхности и подредени шкафове? Въпреки това, кухнята лесно се превръща в „сметище“ на дома. Повърхностите, препълнени с уреди, комплекти чаши, подарени ни за рождени и купища съдове за хранене, каквито няма дори в ресторант със звезда на Мишлен…  Подреждането и разчистването на кухнята ни може да бъде костелив орех.

Първо започнете с почистване на местата за съхранение. Чекмеджетата, пълни с боклуци, не са ваш приятел. Дръжте чекмеджетата чисти, подредени и добре организирани. Те ще изглеждат страхотно и няма да ровите всеки път по пет минути, когато се нуждаете от турбошон…

Инвестирайте в кутии за плотове в игриви щампи и ярки цветове, които ще освежат вашата кухня.

Трапезарията

Инвестирайте в уютна трапезна масас трапезарни столове, разположени около нея.  Често трапезарията се препълва със случайни предмети, от празнични спомени до нежелани подаръци, не забравяйте, че ако не ги използвате, добре е да ги изхвърлите.

Поддържайте внимателно курирани покривки, столовки, завеси и килим. Ако вече не ви доставят радост, по-добре е да ги смените. Уверете се, че DVD-та, игровите дисплеи и всякакви други устройства могат да бъдат съхранявани извън полезрението ви.

Бъдете в течение с новите издания на списания или вестници и съхранявайте всичко в  шикозни кошници. Дръжте на масата си за кафе най-важните си неща.

Спалнята

Спалнята трябва да ви осигурява бягство от забързания живот на улицата. За съжаление спалнята може лесно да се превърне в хаос. Не само, че една затрупана спалня е лоша гледка, но може да повлияе и на съня ви. Да бъдете заобиколени от ненужни предмети не е добре. Затова я поддържайте чиста и подредена. По-лесно е да заспите в спокойно и добре организирано пространство, така че, имайки това предвид, бъдете минималисти и разчистете спалнята от всичко ненужно.

Ако не разполагате с домашен офис, може да обособите кът от спалнята чрез разтегателна масаи офис стол. Доста хора използват зониране на интериора на спалнята именно с тази цел.

Антрето

Ако квадратурата ви позволява, стол или пейка до входната врата ще насърчи гостите да свалят обувките си, когато пристигнат, което е страхотна новина за вашите рутинни хигиенни ангажименти. Допълнителни точки комфорт ще спечелите, ако има и място за съхранение на обувки, няма нищо по-лошо от това да се сблъсквате с море от обувки, всеки път, когато излизате или влизате през вратата.

Възползвайте се от празното пространство на стената, като монтирате закачалка или стойка за палта, за да има къде да поставяте връхните си дрехи. Не се поддавайте на изкушение и не оставяйте предмети на стълбите или в коридорите – останалата част от домакинството ще мине покрай тях.

Не забравяйте мокрото помещение / килера. Организирайте почистващите материали по стая и предназначение и ги съхранявайте в удобни кошници, за да могат да са ви под ръка.