осветителни тела софия

Осветителни тела – кратък наръчник за пълноценен избор

Времето е скъпо – всеизвестен факт. Все повече хора, не могат да отделят време физически да се разходят по магазините и да подберат стоките за домовете си. Онлайн магазините дават шанс за бързо и лесно подбиране. Намирането на нужната информация за продуктите на 2,3 клика разстояние и доставка до прага на дома. Онлайн магазините са метафоричните спасители на времето и това важи за покупката почти на всяко нещо – от обувки, през хранителни стоки, до осветителни тела. Преди обаче да започнете да избирате вид осветително тяло е хубаво да сте проучили няколко неща.

Първо определете стила на осветителното тяло

След като имате достатъчно информация какво осветително тяло ви трябва и колко голямо, където и да се намирате във Варна, Бургас или пък София, ще можете за няколко минути да го изберете и поръчате. Осветителните тела се развалят, амортизира и чупят без значение дали са нови или пък много стари. Това е добре, защото така имате възможност да сложите ново осветително тяло, което ще ви пести енергия и няма да ви разваля интериора. Отваряйки каталозите на онлайн магазините за осветителни тела като http://ultralight.bg/, попадате на безброй свещи, конуси, полилеи, таванни светлини и висулки. Дори и да сте имали някаква първоначална идея, то тя със сигурност е изчезнала притисната от многобройните опции. За да не се стига до този момент направих кратък наръчник какво да търсим и как да го комбинираме с останалите мебели. В който и край на страната да се намирате, в Бургас, Варна или София, Ultralight.bg Ви дава пълноценен избор на осветителни тела.

Напишете си домашното!

Преди да се хвърлите към огромен полилей за коридора или пък лунички в хола, проучете каква светлина ви е нужна. Количеството светлина е много важно, за това как приемаме обстановката около нас. Ограничаването или изострянето на светлината може рязко да повлияе на настроението на човек. Осветителното тяло вместо да помага повече да пречи, заради това бъдете откровени и не преувеличавайте в желанията си. Първо определете дали ви трябва основно таванско осветление или локално за извършването на някаква дейност, примерно за готвене или четене. Двата типа осветителни тела са доста различни.

Помислете дали ви трябва напълно ново осветително тяло или можете да направите някое ретро моделче като смените само крушката с по-енергоспестяваща.

Колко светлина ще ви е нужна от това осветително тяло?

Силата на светлината определя за какво ще се използва това пространство. Съответно и обратното важи, като знаете за какво ще се използва, ще знаете и колко наситена трябва да е светлината. Ако детето ви ще пише домашни или пък вие ще четете на кухненската маса, тогава може би трябва да помислите за локално осветление. То ще ви позволява да не си напрягате очите. Тук важно е как ще бъде монтирано и накъде ще сочи светлината. Никой няма нужда от светлина, която сочи в стената, нали?

За по-наситена светлина, специалистите препоръчват осветително тяло, чиято светлина се насочва към мястото на използване.

Друг вариант е да се отразява в тавана и така да пада до исканото място. Ако искаме по-лека светлина, тогава централизираните опции, като един прожектор, или висяща светлина над кухненската маса, ще ни свършат работа. Те се комбинират добре с полилей с непрозрачни капаци, както и абажури, които не позволяват на светлината да е прекалено силна.

Съобразете и нивото на енергия, което ще изразходват в бъдеще. Има много видове крушки, които могат да се пригодят почти на всяко осветително тяло и да ви спестят малко разходи. LED светлините често използвани за обзавеждане на баня и халогенните крушки са водещи в тази класация. На всяка опаковка пише какъв цвят светлина излъчват и колко изразходват.

Никога не е било по-лесно да закупите осветителни тела от Варна, Бургас или пък София.

Светлината в 21 век е все по-достъпна и онлайн магазините го доказват ежедневно. Ако и вие нямате време за губене в паркиране, обикаляне и задръствания, разгледайте онлайн предложенията и си харесайте осветително тяло за минути.