Почистване на различни детски играчки.

Как да почистите определени видове детски играчки?

Знаете, че малките деца често обичат да слагат всяка играчка в устата си. Някой път дори ги преглъщат, а те са били досега на земята. Затова бъдете внимателни и почиствайте всяка играчка, когато Вашето дете я е зарязало. Ние от Акварел предлагаме множество играчки и за момичета и за момчета. Нашите продукти са предназначени за различна възраст, има подходящи за всяко едно дете. Ето кои са нашите съвети как да почистите определени видове играчки преди Вашето дете да ги намери.

Пластмасови играчки

Пластмасовите играчки се почистват сравнително лесно. Необходими са Ви вода и сапун. Ако има петна по тях, използвайте хладка вода и оцет, като ги сложите в едно шише. Напръсквате след това и ги оставяте за около 5 минути така. После Ви остава само да изплакнете. Ако играчките са много малки и имате миялна машина, в една торбичка може да ги поставите, но на ниска температура.

Дървени играчки

Много родители купуват дървени детски играчки, защото дървесината е мека и приятна за допир. Освен това е и екологична. Независимо от какво дърво е играчката, не потапяйте директно във вода. Най-добрият вариант е да накиснете една кърпа леко във вода или гъба, след което подсушавате. Ако играчките са много малки, може да вземете една четка за зъби и да почистите внимателно.

Плюшени играчки

Към тези играчки трябва да сме малко по-внимателно, защото поемат прекалено много прах. За да ги почистите, най-добре е директно в пералнята. Обърнете внимание на етикетите! Някои играчки не могат да се перат, тях просто ги изтупайте добре, преди да ги дадете на детето. Имате и друг вариант. Поставете играчка в найлонов плик и го оставете във фризера за 24 часа. Ще видите, че ще унищожите акарите, населяващи прахта. Тези играчки, които са от плат, обикновено са направени от памук и полиестер и не е проблем да се пускат в пералня. Ако видите петна по тях, използвайте сода бикарбонат.

Изберете подходящи детски играчки от Акварел и осигурете безопасността на Вашето дете, но не забравяйте да отделяте внимание на това колко са чисти те, преди да ги дадете на децата.