графичен дизайн за бизнеса

5 причини защо графичният дизайн е важен за успеха на всеки бизнес

Наемането на опитен маркетолог или цял екип от маркетолози е важно за развитието на вашия онлайн бизнес. Не по-малко важно обаче е да обърнете внимание на графичния дизайн, защото той също е определящ за успеха на всеки бизнес, както офлайн, така и в дигиталното пространство.

Ролята на графичният дизайнер е да създаде важни елементи от визуалната бранд идентичност – като лого, цветови палитри, шрифтове и т.н. Освен това, той се грижи и за качественото и ефективно поднасяне на разнообразни графични материали за рекламни кампании, което никак не е за подценяване, предвид, че потребителите обръщат внимание първо на визиите. Именно от тях зависи дали ще се ангажират с предложението на вашия бизнес, или ще подминат рекламата ви.

За да ви убедим защо графичният дизайн е важен за ваши бизнес, в тази статия сме подбрали 5 съществени причини. А накрая ще ви издадем и едно практично и лесно решение да се сдобиете с качествени дизайни, без да се налага да наемате дизайнер. Привлякохме ли любопитството ви? Няма да се бавим, а направо започваме.

Помага ви да увеличите продажбите си

Има едно нещо, по което всички бизнеси си приличат. Крайната им цел винаги е печалба. За да я постигнете, първо трябва да реализирате продажби. Тук графичният дизайн идва на помощ. Потребителите се насочват към продукти и услуги, които изглеждат привлекателно за тях и разбира се ще им бъдат от полза.

Затова успешните компании използват умело дизайна, за да представят своите продукти и оферти по изкушаващ за таргет аудиторията начин. Като по този начин ги стимулират да направят желаното действие, а именно покупката.

Добрият графичен дизайнер има арсенал от оръжия – цветове, шрифтове, изображения и доказано работещи похвати, които знае, че ще направят впечатление на конкретна таргет група.

Увеличава разпознаваемостта на бранда ви

Кой е първият бранд, за който се сещате, когато ви кажем кола? А електрическа кола? Ако Coca-Cola и Tesla са компаниите, за които сте се сетили първо, това никак не е случайно, защото те са се превърнали в разпознаваеми брандове.

Един от важните фактори да постигнете тази разпознаваемост е именно дизайна. Предвид, че все повече брандове съществуват офлайн и онлайн в различни канали, консистентният дизайн е изключително важен.

Използването на логото, едни и същи цветове, сходни рекламни визии, както и други елементи, които ще ви поставят в полезрението на потребителите, са в основата на това да увеличите разпознаваемостта на бранда ви. Затова е важно да инвестирате в качествени дизайн.

Обещахме ви да ви разкрием и едно практично решение, ако не искате да наемате собствен графичен дизайнер, но искате вашият бизнес да получава качествени графични материали. Решението е иновативната платформа за графичен дизайн designexpert.bg.

Лесно и удобно тя ви предоставя възможността да подадете неограничен брой задачи с неограничен брой корекции и да ги получите в рамките на 24-48 часа. Ако сте любопитни, заявете онлайн 7-дневен тестов период и се убедете сами.

По-ефективна комуникация с вашите клиенти

Добрият дизайн ще ви помогне да привлечете интереса на вашите клиенти и да ги ангажирате. С подходящите рекламни материали и визии във вашия сайт, ще може много по-лесно да предадете вашето послание на потенциалните ви клиенти и да предадете своето послание – било то специална оферта или просто нещо важно, което потребителите искате да знаят за вашия бранд.

Умее да привлича вниманието

Хората днес са засипани от изключително много реклами – билбордове, телевизия, социални мрежи. Накъдето и да се обърнат някой вече се опитва да им продаде нещо. Качествените дизайни, съобразени с добрите практики в сферата, имат потенциал да се отличат и да бъдат магнит за вниманието на клиентите.

Създава запомнящи се дизайни

Сигурни сме, че всеки от вас е виждал рекламни материали, които са толкова креативни и интересно поднесени, че моментално се запаметяват в съзнанието ви и дори сте склонни да разкажете на познатите си за тях. Това е още една от супер силите на добрия дизайн!