елегантен часовник с кафява кожена каишка

Ето как да различите оригиналните маркови часовници от фалшификатите

Фалшивите часовници са голям бизнес. Пазарът на реплики се оценява на около 1 млрд. долара годишно – приблизително 1/20 част от законната швейцарска часовникова индустрия. Според някои доклади, 30% от търсенията на часовници са именно за копия, което означава, че има много фалшификати и е особено лесно да попаднете на тях, ако не внимавате. 

А забелязването им става все по-трудно. Въпреки това има много мерки, които можете да предприемете. За да сте сигурни, че когато търсите оригинални маркови часовници, ще си купите именно такива, вижте нашите съвети. 

Изрядна документация 

Попитайте в магазина какви марки имат лиценз за продажба и проверете два пъти на официалния уебсайт на марката за допълнителни пояснения. Понякога си струва да похарчите малко повече за часовник, продаден от оторизиран дилър, за разлика от нещо фалшиво в интернет или в мола. Разбира се, никога няма 100% сигурност, но обикновено ще получите някаква форма на гаранция за качество. 

Не бъдете алчни 

Добрите часовници често принадлежат на интелигентните хора, защото те държат на стойността си. Така че внимавайте с продавачите, които не знаят колко струва един Rolex. 

Малко вероятно е да попаднете на часовник от утвърдена марка с изключително намалена цена. Артикули като тези на Omega си струват всяка стотинка и тези, които харчат големи пари за тях, знаят това. Затова бъдете реалисти, когато става дума за потенциални отстъпки. 

Тегло 

Както е известно, фалшификаторите използват евтини материали, за да спестят разходи, така че репликите обикновено се усещат по-леки от оригиналите. Те също така са и по-груби. Специалистите посочват, че по фалшификатите често ще се усеща остър ръб – знак, че не е правилно завършен. 

Вижте в анфас 

Вземете една лупа, когато сте в магазина и огледайте циферблата. Внимателно потърсете всякакви неправилни букви или липсващи детайли. Луксозните часовници се продават в перфектен вид, така че ако нещо в логото на Audemars Piguet не е в съответствие, това е фалшификат, а не просто грешка. 

Гравирането често също е нещо знаково. Приближете се и проверете за добра консистенция и гладки линии – текстурата на надписа трябва да е идеално равномерна и без какъвто и да било недостатък. При фалшификата често има назъбени линии или груба текстура, така че имайте и това предвид. 

Ето и обобщение на казаното дотук! Как да отличите фалшив часовник или реплика? Някои от червените флагове включват: 

Избледнели или лющещи се материали; 

Крив текст или небрежен шрифт; 

Неравномерно разстояние между буквите; 

Правописни грешки и неправилни лога; 

Верижката не пасва правилно на часовниковото тяло; 

Евтини и леки закопчалки, които трудно ще се затворят; 

Твърде ниска цена. 

Не забравяйте, че трябва да бъдете изключително внимателни при купуването на нов часовник, защото той е нещо много повече от аксесоар, който допълва тоалета и цялостната ви визия. Той е знак за качество – на вас най-вече. Един елегантен, скъп, оригинален марков часовник може да каже много за мъжа или жената, които го носят. 

Не си позволявайте да носите фалшификати или реплики – сигурни сме, че това е много под вашето ниво. Не си позволявайте да изглеждате по-малко стилни, отколкото искате да бъдете. Подарете си най-доброто, просто защото го заслужавате!