млада жена разглежда кредити онлайн

Какви са плюсовете на кредитите онлайн?

Напоследък кредитите онлайн набират все по-голяма популярност заради удобствата, които предоставят. Когато изпаднем във финансово затруднение, често прибягваме до тях. Бързите заеми се явяват надежден инструмент за запълване на дупките в семейния бюджет, особено когато не разполагаме с достатъчно средства за неочакван разход. Освен че са изключително удобни, кредитите онлайн имат набор от преимущества, които си заслужава да се споменат. В следващата статия ще разгледаме какво ги прави толкова разпространени и какви предимства притежават.

Денонощен достъп

Благодарение на платформите за кредити онлайн като vivus.bg, потребителите имат неограничен достъп до бързи пари по всяко време на денонощието, включително и през уикендите. Това позволява на потребителите да попълнят формуляра в удобно за тях време и да получат отговор в най-кратки срокове. Достъпността в днешно време е една от най-важните характеристики, когато става въпрос за средства, така че това е огромно предимство.

Почти никакви документи

За разлика от потребителските кредити, където се изискват множество документи като копие на трудов договор, документи, потвърждаващи източниците на доходи, документ за самоличност и допълнителни споразумения, при кредитите онлайн случаят е различен.

Достатъчно е да предоставите копие на лична карта и адрес по местоживеене. Тази стъпка премахва част от бюрократичното бреме и прави процеса по-прост и удобен за потребителя.

Удобство

Поради естеството на услугата кредитите онлайн предлагат удобство на потребителите. Всеки кредитополучател има възможност да кандидатства за бърз кредит от всяка точка, независимо дали е на път или у дома. Не се налага посещение на офис, което спестява ценно време и тревоги.

Всички необходими документи се подават по електронен път директно от смартфона на потребителя. Дори не се налага да притежавате компютър или лаптоп. Този подход елиминира някои пречки, като прави процеса на кандидатстване лесен и достъпен.

Бързо одобрение

Друго безспорно преимущество на кредитите онлайн е бързото одобрение. За разлика от други видове заеми средствата биват прехвърлени в сметката на кредитополучателя в рамките на 15 минути след проверка и одобрение на документите и заявката, особено ако се избере опцията за бързо одобрение.

С други думи, потребителят има незабавен достъп до парите, от които се нуждае, и така може да посрещне финансовите си предизвикателства още на същия ден. Често това е от решаващо значение за едно домакинство.

Самият процес на кандидатстване е сведен до минимум, което позволява на кредитополучателите да финализират сделката само за няколко минути, например в обедната почивка или докато борят сутрешния трафик.

Без лихви и такси за първи заем

Много фирми за кредити онлайн предлагат 0% лихва и 0 лв. такса за първи заем. Това означава, че ако заемете 600 лв., ще върнете 600 лв. Лихвените проценти за бързи кредити също не са твърде високи за търсещите рентабилно решение на техния проблем. Например можете да вземете кредит срещу лихва от 3,36% за всеки 100 лева. Тъй като конкуренцията е голяма, офертите също са разнообразни.

дама търси кредит онлайн

Гъвкавост при избора на сума и срок за погасяване на дълга

Друг огромен плюс на кредитите онлайн е, че дават възможност на потребителя сам да избере сумата, за която кандидатства, и срока на погасяване.

Срокът обикновено е в границите на 5 до 30 дни, но има заеми, които биват отдавани за по-дълги срокове. Сумата варира от 50 лв. до 1500 лв., като при всякакви суми и заявки се изисква регистрация на акаунт на сайта на кредитора или в тяхното приложение.

Колкото по-бързо се изплати обратно взетата сума, толкова по-добра лихва ще получите. Такава гъвкавост ви позволява по-лесно да се нагодите към условията.

Без обяснения

Когато кандидатствате за кредит онлайн, не се изискват дълги и подробни обяснения за причините и целта на заема. Не трябва да “пишете романи“ за какво ще харчите парите.

Това ви предоставя свобода да използвате средствата според вашите конкретни нужди, без значение дали искате да си вземете по-нов смартфон или да се подложите на някаква медицинска процедура.

Никой няма да ви съди за личните ви обстоятелства. Целта на кредитора е да ви осигури необходимите средства за кратък период от време, за да можете вие да посрещнете нуждите си.