мрежа за ограда от метал

Мрежа за ограда – видове и основни характеристики

Декоративната мрежа от поливинилхлорид (PVC) става все по-популярна. Това не означава, че такъв материал е подходящ за всякакви обекти, тъй като има свои собствени характеристики. Но доста често се използва за ограждане на частни жилища, летни къщи, стопански постройки.

Плюсове и минуси на пластмасовите мрежести структури

PVC материалът не е податлив на корозия, благодарение на което пластмасовата мрежа тип рабица ще издържи много по-дълго в сравнение с металната. Това е едно от основните предимства на пластмасата.

Има и други предимства:

  • PVC оградата не е покрита със защитни съединения, освен това не е необходимо да се почиства редовно, тъй като по повърхността на мрежестата ограда мръсотията практически не задържа;
  • Цветът на оградата не се променя след продължителна употреба, тъй като материалът не е податлив на ултравиолетово лъчение, влага;
  • Структурата на оградата е много лека, ако сравните различни материали, се оказва, че пластмасовата мрежа тежи по-малко от плътна PVC ограда;
  • Технологията за издигане на оградата е проста: оградата може да бъде просто издърпана по протежение на опорите или може да се направи рамка за секциите;
  • Оградата се използва средно 5-8 години.

Основният недостатък на конструкцията от пластмасова мрежа е ниската степен на надеждност. Якостта на опън на този материал е доста висока, но платното за ограда лесно се поврежда чрез разрязване. И в допълнение, повечето видове PVC мрежа се характеризират с доста средни външни характеристики.

Видове пластмасова мрежа

 Основната разлика между мрежите е размерът и формата на клетките (квадрат, ромб). Има няколко варианта: декоративна, полимерна рабица, решетка и аналог за засенчване на участъка.

Декоративна мрежа

  • Основната област на приложение е ограждането на територията, тъй като материалът от този тип изглежда много по-привлекателен от други аналози. Декоративната PVC мрежа за изграждането на ограда се характеризира с нестандартна форма на клетките: правоъгълни, заоблени клетки. Често платното съдържа клетки с различни размери и форми. Освен това повърхността на материала е релефна, а не плоска, както е при аналозите.
  • Плюсове: естетическа привлекателност; достатъчна степен на здравина, която ви позволява да експлоатирате оградата дълъг период; материалът съдържа специални добавки, които увеличават устойчивостта на мрежата срещу излагане на UV лъчи, благодарение на което сянката не се променя с течение на времето.

Пластмасова рабица

  • Среща се в различни дизайни с различни размери на клетката. Формата им е винаги една и съща – ромбоидна. Можете да вземете материал за ограждане на участък, домакински съоръжения и др.

За различни задачи се използва подсилена мрежа с по-плътна структура, както и олекотена версия.

Плюсове от такъв материал: много варианти на изпълнение; универсалност; средна цена. Основният недостатък е не достатъчно атрактивният външен вид. Ограда, изработена от платно от този тип, ще има средни външни характеристики, поради тази причина по-често се използва за вили.

Пластмасова мрежа

Това е често срещана опция за различни цели: частно жилище, домакински сгради, градински конструкции. По отношение на здравината, решетъчната ограда е малко по-ниска от аналога на типа рабица. Платното се състои от еднакви клетки с квадратна форма.

Според технологията на монтаж и изискванията за грижа, всички разглеждани видове материали са сходни, тъй като имат почти еднакво тегло, размери на платното и се характеризират с клетъчна структура. Следователно положителните качества за мрежата и рабицата ще бъдат общи: универсалност; лекота на монтаж; достъпна цена. Подобно на ПВЦ мрежата, решетъчното платно може да се отнесе към материали със средни външни характеристики.

Засенчваща мрежа

Този вид може да се използва като независима или допълнителна ограда.

Има различни видове такива мрежи, които може да разгледате в онлайн магазина на

 SKY PROTECT, основната разлика между които е степента на плътност.

Плюсове: възможността да се направи оградата по-малко или по-прозрачна; оригинален външен вид на оградата; атрактивна цена. Минуси: ниски якостни характеристики, липса на твърдост.

Препоръки за монтаж на оградата

Методът за закрепване на всички разглеждани решетки е един и същ – с помощта на тел или специални крепежни елементи (скоби). За да се получи структура с повишена твърдост, се препоръчва да се използва декоративен, решетъчен или ромбовиден платно. Затъмняващата решетка е по-гъвкава, така че често се използва като допълнителен материал при оградата.

За да получите дизайна на оградата, който ще ви служи максимално дълго, се препоръчва да се разгледат продуктите на надеждни, доказани марки.