Ако планирате пътуване до Италия, то не бива да пропускате да направите следните неща за едно наистина пълноценно пътешествие, което да остави у вас незабравими спомени.

Неща, които да не пропускаме докато сме в Италия

Италия несъмнено е удивителна страна с богата древна история и култура и уникална архитектура. Тя е модерна, но същевременно е успяла да запази в себе си духа от миналите времена. Като отидете в там, ще се убедите, че италианците определено умеят да пазят историческото си наследство.

Във почти всеки град могат да се открият исторически музеи, галерии на изкуството, величествени  дворци, различни културни и църковни паметници, красиви фонтани и шедьоври на изкуството.

Независимо от това, че най-посещаваните градове в Италия са Рим, Милано,Венеция, Неапол, Флоренция, Болоня, Верона, духът на истинската Италия може да се усети и в малките градчета.

Ако планирате пътуване до Италия, то не бива да пропускате да направите следните неща за едно наистина пълноценно пътешествие, което да остави у вас незабравими спомени:

Да пътуваме с гондола

Ако планирате пътуване до Италия, то не пропускайте за нищо на света Венеция. Този романтичен град, построен върху вода, няма как да не ви впечатли. Задължително трябва да се повозите на гондола по Канале Гранде (наричан още от местните Каналацо), което е едно неповторимо изживяване. Каналът е един от главните трафик коридори във Венеция и през него минава общественият транспорт с гондоли, таксита и водни автобуси.

Да се снимаме до  Кулата в Пиза

Докато сте в Италия ще забележите как там старата архитектура майсторски е преплетена със модерната. Тази уникална комбинация между старото и новото задължително трябва да се види. Кулата в Пиза например е място, което задължително трябва да се посети, тъй като е един от символите на Италия. Тя е една от най-старите в Европа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Да посетим Помпей

Ако обичате историята и искате да научите повече за Италия, то не пропускайте да видите древния град Помпей. Този уникален град в подножието на вулкан Везувий може да ви предложи едно неповторимо изживяване. Удивително е как сега можем все още да видим там вкаменените тела на хората, опитвали да се спасят от мощното изригване на вулкана през 1-ви век.

Да опитаме храната и виното

Със сигурност няма да останете гладни докато сте в Италия. Ястията на италианската кухня ви предлагат един автентичен вкус и наслада за сетивата. Всеки регион в Италия е тотално различен и си има свои специалитети. Например ястията приготвяни в Северна Италия са коренно различни от тези в южната част. В кухнята в северната част се усеща френско влияние, докато тази на юг е заимствала от испанската, средиземноморската и гръцката. Не пропускайте да хапнете оригинална неаполитанска пица, паста от Милано и просеко.

За щастие не е задължително да ходим до Италия, за да вкусим автентична италианска храна. Можем да направим това в  ресторант Leonardo Bansko. Там ще откриете едно изключително разнообразие от класически и съвременни ястия по оригинални рецепти както от Италианската, така и от Средиземноморската кухня. Невероятната атмосфера там ще ви очарова, тъй като ресторантът е със изискан дизайн с полъх от Средиземноморието и е изключително спокоен и уютен. Отворен е целогодишно. От него се открива красива гледка към външен Аква комплекс, а вътре се носи нежно ухание на лавандула.

Да видим Колизеума

Един от най-големите и величествени амфитеатри създадени от Древен Рим, Колизеумът е в топ списъка с италиански дестинации. В ролята си на инженерно постижение, този внушителен исторически монумент ежегодно привлича милиони туристи от цял свят.

Да пазаруваме

Въобще не е лъжа, че италианците са едни от най-големите почитатели на модата и в Италия модата е цяло изкуство. Милано е столица на модата и е отлична дестинация за всички модни фенове.

Да похапнем Джелато

Насладете се на това популярно лакомство в италиански стил. В Италия ще имате възможност да избирате от богато разнообразие от вкусове и марки джелато. Въпреки че във всяка една друга страна може да се опита такъв сладолед, автентичният джелато вкус е само в Италия.