Предимства на хиперинверторните климатици

Предимства на хиперинверторните климатици

Зимата чука на вратата ни и много от нас се замисляме за предстоящите месеци с високи разходи за отопление. Когато инсталацията е нова, отоплението с ТЕЦ е комфортно, но в края на сезона разбираме високата цена на този комфорт. Това е една от причините много от нас да се насочат към друг вариант да подсигурят отоплението. В големият град, най-лесния, икономичен и комфортен начин за това е отоплението с климатик. Пазара изобилства от марки и търговци на климатична техника, които ни заливат с информация и реклами, но как да изберем точния климатик и на кого да се доверим може да бъде труден избор. 

Ако планирате да се топлите с климатик, безспорно най-добрите модели са така наречените хиперинвертори. Повечето потребители се затрудняват да разберат разликата между стандартен инверторен климатик и хиперинверторен климатик.

За да внесем малко яснота, ще се опитаме да ви представим накратко разликите между инверторните и хиперинверторните климатици модели и ще ви представим някой от предимствата на вторите.

Основната разлика е, че при хиперинверторите е използвана технология, която позволява климатика да работи ефективно при екстремни температури и то при нисък разход на енергия. 

Висока ефективност с ниски разходи на енергия

При този вид климатици коефициентът на трансформация на електроенергия в топлоенергия е най-висок, което означава, че отдаваната енергия е няколко пъти повече от енергията, която климатика използва за отопление или охлаждане. Най-добрите модели на пазара са със сезонен коефициент на трансформация SCOP над 5.20.

Работа при екстремни външни температури

Технологията на хиперинверторите им позволява да работят без никакъв проблем дори при температури на външната среда от – 20 градуса, а някои модели дори при -25 градуса. 

Здравословна среда в дома

Производителите са се постарали да внедрят най-модерните технологии в тези високотехнологични машини. Тези машини са разработени не само да достаят максимална икономия на енергия, но и са снабдени с иновативни системи за пречистване на въздуха,  контрол на влажността, самопочистване на вътрешното тяло и други практични функции.

За съжаление дори и тези машини имат недостатък, това е по-високата цена в сравнение със стандартните инверторни климатици. Тази по-висока първоначална инвестиция се изплаща само след няколко месеца работа, така че, може да кажем че в този случай „скъпото излиза евтино”.