Процедури за оформяне на тялото

Процедури за оформяне на тялото

Ако се стремите към перфектна фигура, вероятно спазвате хранителен режим и спортувате. Но понякога, въпреки всички усилия, остават подкожни мазнини, целулит и други несъвършенства, които пречат на съвършената ни форма. В настоящата статия ще разгледаме най-популярните процедури за отслабване и козметично оформяне на тялото.

Липосукция

Пациенти, които не могат да постигнат желаната форма на тялото чрез упражнения и диета, често се съветват да се подложат на липосукция. Това хирургично лечение е насочено към упорити джобове на мазнини, като дава на пациента по-стройна и по-стегната физика. Липосукцията обаче не намалява излишната кожа и не премахва целулита. Пациентите могат да обмислят и други козметични процедури, след като процедурата приключи и контурите на тялото им се нормализират.

Най-често третираните чрез липосукция зони са бедрата, ханша и корема. Пациентите със стегната кожа могат да постигнат по-гладки, по-стегнати и по-пропорционални бедра, като изберат това лечение. Въпреки това, пациенти с отпусната кожа или отпуснати мускули могат да се възползват от тази процедура, тъй като отстранената мазнина ще бъде много малка в сравнение с обема на отстранената тъкан. Липосукцията е ефективна при пациенти с отпусната кожа и отпуснати мускули и може да се използва за подобряване на контура на тялото.

Охлаждащи процедури

Такива процедури използват усъвършенствано охлаждащо устройство, което е насочено към мастните клетки под кожата. Тази техника замразява мастните клетки, така че те умират естествено. С течение на времето тези третирани мастни клетки се свиват и, в крайна сметка, изчезват. Тъй като организмът ги метаболизира, мастните клетки стават по-малко забележими. За разлика от операцията, процедурата не изисква анестезия. Процедурата е подходяща за хора, които искат да намалят между 2,5 и 5 см от обиколката си.

Процедурата отнема около 35 минути и може да третира определени области на тялото. След това пациентите могат да очакват да почувстват лека болезненост или стягане. Може да има леко изтръпване или зачервяване, но това обикновено отшумява след няколко часа. Процедурата може да се извърши върху много части на тялото, включително линията на сутиена, външната част на бедрата, вътрешната част на бедрата, хълбоците, корема и горната част на торса.

Повдигане на долната част на тялото

Повдигането на долната част на тялото включва премахване на излишната кожа и мазнини под линията на талията, за да се създаде по-елегантен външен вид. Тази процедура е идеална за хора, които са преживели бременност и искат да възвърнат фигурата си. Също така, е ефективен за хора, които се опитват да възстановят фигурата си след внезапно напълняване или искат да намалят изпъкналостта на средната част. Процедурата отнема около един час и се извършва под обща анестезия.

Пациентите могат да се върнат на работа след повдигане на долната част на тялото след около две до три седмици. Те обаче трябва да избягват напрягащи дейности в продължение на четири до осем седмици. В идеалния случай пациентите могат да носят бански след операцията. Важно е да се следват следоперативните инструкции, за да се намали рискът от инфекция, така че пациентите трябва да говорят с лекарите си за конкретния си случай. След операцията е важно да избягвате слънцето и други UV лъчи.

Мастопексия

Мастопексията или повдигането на бюста е хирургична процедура, използвана за промяна на формата на гръдната тъкан и премахване на излишната кожа. Въпреки че не е предназначен да намали телесното тегло, той може драматично да подобри контура на тялото ви и да повиши самочувствието ви. Докато мастопексията не променя размера на гърдите, тя често се комбинира с други процедури за оформяне на тялото, за да се постигнат най-желаните резултати. В зависимост от областта на тялото ви, която изисква работа, вашият хирург може да предложи комбинация от лечения.

Операцията на мастопексия може да възстанови младостта на гърдите ви. Премахва излишната кожа около гърдите и стяга околните тъкани, възстановявайки гърдите до предишния им размер и форма. Преди вашият хирург да извърши процедурата, можете да направите тест с молив, за да видите дали това е правилният избор за вас. Процедурите за оформяне на тялото при мастопексия обикновено отнемат около три часа. Обикновено се извършва под обща анестезия. Възможно е едновременно с това да бъде добавен и гръден имплант.

Стягане на талията

Стягането на талията е хирургична процедура за подобряване на външния вид на областта на талията и бедрата. Удължава разреза, използван за прибиране на корема, и премахва излишната кожа и мазнини от талията и задните части. Тази процедура оставя пациентите с плоска, по-стегната област на талията и бедрата. Има два основни типа операции за стягане на талията: мини и пълни коремни стягания.

Неинвазивен метод с ултразвук и радиочестота

Ако предпочитате лек и инвазивен метод, един от най-популярните естетични центрове в София – Satori, предлага точно такъв, с помощта на устройството Alma PrimeX. С помощта на ултразвук, радиочестота и вакуум, процедурата помага за намаляване на обиколката, стопяване на мазнини и премахване на целулита. Най-хубавото е, че процедурата е безболезнена и бърза, а веднага след нея ще се върнете към ежедневните си дейности и ще се насладите на резултата!