Телефони втора ръка

Предимства на телефоните втора употреба

Когато купувате нов смартфон, предимствата на реновираните телефони втора ръка са повече от минусите. Ако искате да спестите пари, като същевременно избягвате постоянното покачване на цените на по-новите модели, помислете за реновирани телефони. Тези телефони втора употреба предлагат много предимства и са идеални за тези, които сменят мобилните си телефони често, предпочитат основни функции или имат нужда от втори телефон за спешни случаи. Друго предимство на реновирани телефони втора употреба е тяхната екологичност.

Намаляване на електронните отпадъци

Нарастващата загриженост за околната среда накара правителствата и международните организации да насърчат гражданите да рециклират своята електроника. Много градове приемат мерки за намаляване на количеството електронни отпадъци, които генерират. Материалите, използвани за производството на смартфони и друга електроника, са изключително опасни за околната среда. Токсичните химикали от тези материали са опасни за въздуха, който дишаме през лятото и дори могат да причинят респираторни проблеми. Рециклирането на тези предмети може да намали количеството пластмаса в нашите океани.

Въпреки че производството на нови устройства създава голямо количество електронни отпадъци, потребителите играят жизненоважна роля в тяхното създаване. През последните години производителите предоставиха по-малко начини за поддържане на остарялата електроника в добро състояние. Печалбите от продажбите на тези устройства растат, както и удовлетворението на техните акционери. Липсата на по-дълъг жизнен цикъл означава, че джаджите се изхвърлят по-бързо, и тяхната полезност не може да бъде възстановена.

По-евтин от нов

Ако търсите смартфон, закупуването на употребяван винаги е по-добър вариант. Например, използван Samsung Galaxy S7 може да се намери за сума между 100 и 300 лева, в зависимост от състоянието, в сравнение с около 1400 лева за нов. Използваните може да имат няколко драскотини, но те са нищо в сравнение с парите, които ще спестите. Същото важи и за други използвани телефони. Ето няколко съвета за закупуване на телефони втора употреба.

Телефон втора употреба може да бъде използван или реновиран. Използваните телефони се разпродават, когато хората вече не искат да ги използват. Тези телефони обикновено се продават в различни платформи или чрез търговци на дребно. Ремонтираните телефони често имат нова батерия и външен корпус. Тези телефони втора употреба също са по-евтини от чисто новите модели. И тъй като са обновени, те имат по-малко въздействие върху околната среда от чисто ново устройство.

И един лек недостатък

Ако обмисляте да закупите телефон втора употреба, може да се разочаровате да откриете, че има по-малко живот на батерията от чисто нов телефон. Смартфоните са устройства, които изразходват много батерии и капацитетът на батерията се влошава с всяко зареждане. Дори и да не използвате телефона си, можете да съкратите живота на батерията му, като го оставите в гореща кола или като го използвате, докато се зарежда. Батериите обикновено са направени по литиево-йонна технология, което означава, че ще се влошат с остаряването на устройството. Ето как да разберете дали батерията все още функционира правилно.

На първо място, търсете модели с по-големи батерии. Смартфоните с батерии над 5000mAh са по-големи и по-дебели от средния водещ модел. Това може да не е най-добрият избор за телефони втора употреба, тъй като големите производители нямат стимул да пуснат по-дебел телефон с по-голяма батерия. За да сте сигурни дали батерията функционира правилно, помолете продавача да ви опише подробно как е използван телефона.

MLGroup в град София е магазин, който предлага и нови, и употребявани телефони. Покупката на смартфон втора ръка по-добре да се извърши от такъв магазин, тъй като тяхната стока предварително минава различни тестове, за да се гарантира качеството ѝ.