промоционални маси в супермаркет

Промоционалната маса: съвети и насоки

Промо масите или промоционалните маси както ги наричат още, може да ги видите на всяко изложение, събитие или в кварталния супермаркет. Ако имате екип, който раздава флаери или пък често провеждате промоционални кампании, то най-вероятно знаете каква е ползата от една такава промоционална маса или арка, като тези в Dimeko. Чрез тях продажбите и раздаването на флаери изглеждат малко по-професионални. Основната причина се крие в брандирането на промо масите и привличането на по-голяма аудитория.

Промоционалните маси са добър маркетингов продукт за привличане на внимание. Използват ги и големи и малки фирми, които са си поставили задача да промотират нов продукт, услуга, да разкажат за себе си и да популяризират идеите си пред таргетираната аудитория.

Каква трябва да бъде една промоционална маса?

Най-важното нещо, за което трябва да се погрижите е да се получи атрактивен дизайн. Много е важно да изберете дизайн и размер на промо масата, които да я накарат да изпъкне. На първо място трябва да отбележим, че една промоционална маса не трябва просто да представя бранда, а трябва да показва, че има нещо промоционално – нов продукт, нова цена, кампания и тн. Това може да стане с внимателно подбиране на картините, надписите и цялостния стил на промо масата.

Дизайнът на добре изработената промоционална маса трябва да подканва хората на първо място да се загледат и след това да се спрат. Всеки, който просто върви по пътя си, трябва да прояви интерес, да спре и да си каже „ Това изглежда интересно, нека да погледна за какво става въпрос“.

Логото не е достатъчно

За добра промоционална маса може да ви помогне дизайнер, който да изработи визията ѝ. Да поставите вашето лого централно обаче е далеч от достатъчно. Лого на фон не дава причина на минувачите да спрат хода си и да полюбопитстват какво точно правите там. Естествено, ако логото е на световно известна компания, тогава повече минувачи ще спират. Ако обаче е на малка фирма, която не е широко разпознаваема и тепърва целта ѝ да е се популяризира, то логото няма да свърши достатъчно добра работа.

млада жена пазарува от промо маса

Не включвайте много текст

Няма смисъл да затрупате промо масата с текст, който така или иначе хората няма да прочетат. Може да имате много неща да кажете, но нека това се случи впоследствие. Задайте си въпрос дали дизайна ви в първите 5 секунди показва на минувача за какво става въпрос. Ако не, трябва да го преработите.

Цветът на фона е важен

Спрямо цветът на логото ви и цветовете на бранда ви, трябва да изберете и фон на промо масата. Твърде много цветове или различни набори от цветове за различни артикули могат да направят клиентите ви объркани. Помислете дали логото се вижда наложено на различни плътни цветове като червено, зелено, синьо, черно, оранжево. Ако не се отличава достатъчно, тогава е по-добре да сложите нещо по-семпло като цвят. Важно е логото да се вижда добре, но да се виждат и останалите изображения, на които искате да наблегнете. Например, ако искате да промотирате нов продукт е добра идея да го изобразите и него на промо масата, заедно с нов слоган. Това изображение също не трябва да краде внимание от изображението на бранда ви. Това е изключително тънък момент, защото в крайна сметка бихте искали хората не просто да научат, че има нов продукт, а че той е ваш и е под вашия бранд. Възможно е промо масата да е отпечатана и върху висококачествен дигитален еко винил, латексов печат. Най-често се използват векторни изображения, когато е възможно. Можете да предоставите своя файл с дизайн и във формат PDF, CDR, AI, JPEG, PNG, TIFF. Това обаче са специфики, които дизайнерите и специалистите знаят добре и ще ви насочат.